De Man door Europa reist via Tegenlicht door naar Filipijnen tot op het witte doek

De Man door Europa CREDITS: Phile Deprez

De succesvolle voorstelling De Man door Europa die Lucas De Man maakte over zijn reis door Europa krijgt in maart en april nationaal en internationaal vervolg. Op 6 maart presenteert VPRO Tegenlicht een aflevering over zijn reis die grote inspiratiebron is geweest voor Lucas’ voorstelling. Half maart beleeft deze voorstelling zijn internationale première in de Filipijnen, waarna deze in april terugkeert naar Europa. Dit is net op tijd voor de presentatie van de documentaire van de reis: In Search of Europe, meeting modern visionaries.

In juni 2015 ondernam Lucas De Man een reis door Europa op zoek naar de opkomende generatie creators. Samen met een journalist, dramaturg, filmmaker en cameraman reisde hij in 30 dagen langs 17 steden in 8 landen. Hij ontdekte een nieuwe generatie jonge visionairen die klaar is om te strijden voor maatschappelijke veranderingen in Europa. Het multidisciplinaire kunstproject bestaat uit een drietal deelprojecten die allen zijn geïnspireerd op de reis door Europa: de voorstelling De Man door Europa, de documentaire In Search of Europe, meeting modern visionaries en het Bossche stadsproject WOLK (opvolger van OOG Den Bosch). (Voor meer informatie zie hier).

De voorstelling De Man door Europa is het uitgangspunt voor de VPRO Tegenlicht-aflevering Op zoek naar Europa die op 6 maart om 21.05 uur op NPO2 wordt uitgezonden. Lucas De Man wordt hierin geïnterviewd over zijn reis door Europa. In de aflevering worden er delen uit interviews gebruikt die Lucas onderweg heeft gehouden met professoren, historici, creators en creatieve professionals. Tegenlicht-regisseur Britta Hosman zegt over de reis: “Ik vind de zoektocht van De Man heel inspirerend omdat je op een positieve manier naar de huidige tijd gaat kijken. Het geeft lust om iets te doen, zet aan tot daadkracht. Als je namelijk de crisis als transformatie ziet dan kijk je anders naar de mogelijkheden van elke dag”.

De internationale tournee van de succesvolle voorstelling De Man door Europa start in maart 2016. Van 15 tot en met 19 maart speelt Lucas zijn solovoorstelling in De Filipijnen, waarna deze Engelstalige lecture performance doorreist naar London, Stockholm en Brussel. Op 5 april 2016 wordt de documentaire van In Search of Europe, meeting modern visionaries gepresenteerd in Pakhuis de Zwijger in het kader van Europe by People. De film gaat verder op de voorstelling. Lucas introduceert een selectie van de creators die hij op reis ontmoette en de projecten die ze realiseren.

Europe by People is het culturele programma rondom het Nederlands voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. De film zal binnen het programma nog een aantal keer te zien zijn. Voor meer informatie zie www.europebypeople.nl.

Op woensdag 9 maart om 20.00 uur presenteert Pakhuis de Zwijger een landelijke Tegenlicht Meet Up. Er wordt gesproken met creatieve makers, visionaire denkers en geëngageerde doeners, die zich ieder op hun eigen manier inzetten voor hun eigen samenleving en voor de toekomst van Europa. Op donderdag 24 maart om 19.30 uur presenteert RUW een regionale Meet Up Den Bosch. Lucas De Man gaat in gesprek over zijn reis door Europa en vertelt over zijn ontdekkingen hoe de Europese generatie creators de samenleving van onderaf vormgeeft.

BRON: Persbericht In Search of Europe

 

Lees ook:Nick Hannes – Mediterranean. The Continuity of Man
Lees ook:Europese Van Gogh locaties gaan samenwerken: Van Gogh Europe
Lees ook:Art Europe Auctions is klaar voor de start
Lees ook:Design Meeting in het Cuypershuis
Lees ook:Herman van Veen in Singer Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>