Herman van Veen in Singer Museum

Het Singer Museum viert de 6ste verjaardag van Herman van Veen met een expositie van Etude F, een serie van zo’n veertien schilderijen, geïnspireerd op een gedicht van Vasalis. Daarnaast selecteert Van Veen voor de expositie een tiental vrouwenportretten uit de Singer-collectie om zijn ode aan de vrouw te vervolmaken. De expositie Etude F kan worden bezocht van 16 maart tot en met 25 april 2010.

“Van de ene op de andere dag ben ik zomaar op mijn zestigste gaan schilderen”, vertelt Herman van Veen in het persbericht over de expositie. “Ik heb doeken gekocht, tubes acryl, spuitbussen, kwasten, messen, borstels, sokken, T-shirts en ben aan de gang gegaan.(…) Misschien heb ik voortgezet waar mijn vader nooit aan toe is gekomen: een schilder te worden.”

De 65ste verjaardag van Herman van Veen wordt groots gevierd. Vrienden en collega’s geven op zijn verjaardag (zondag 14 maart) de vijf uur durende voorstelling Onder Vrienden in Theater Carré in Amsterdam. Een dag later (maandag 15 maart) is de voorstelling Onder Vrienden in de Arenbergschouwburg in Antwerpen en de dag daarop (dinsdag 16 maart) is de Duitstalige versie Bevor ich es vergesse in de Klaus-von-Bismarck-Saal in Keulen.

Lees ook:Armando viert 85e verjaardag in stijl in MOA
Lees ook:De Nacht van Rembrandt
Lees ook:Dichterbij Herman Brood in Museum Willem van Haren
Lees ook:Alles van herman de vries. all!
Lees ook:Portretten Hans Bayens in Museum De Wieger

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>