Nick Hannes – Mediterranean. The Continuity of Man

Saint Tropez, Frankrijk 2013 CREDITS: Nick Hannes via FoMu

De afgelopen vijf jaar bezocht de Belgische fotograaf Nick Hannes 20 landen rond de Middellandse Zee. Hij treft de regio op een ongezien historisch kantelmoment: Zuid-Europa gaat gebukt onder de wereldwijde economische crisis, de Arabische landen zijn verwikkeld in de nasleep van de Arabische Lente en intussen ontmoeten toeristen en migranten elkaar op de stranden van de Middellandse Zee. Hannes heeft deze ontwikkeling vastgelegd en toont deze nu in FoMu. 

Nick Hannes toont de bezoeker een regio vol humor en tragedie. Het Middellandse Zeegebied werd 2000 jaar geleden tot één gemaakt onder het Romeinse Rijk, maar is nu een strijdtoneel. In Mediterranean.The Continuity of Man belicht Nick Hannes hedendaagse thema’s zoals migratie, urbanisatie en massatoerisme. Met zijn herkenbare documentaire stijl omarmt hij de complexiteit van deze regio, overstijgt het anekdotische en gaat op zoek naar de verbindende schakels in de maatschappij.

Na de reis van Hannes door de voormalige Sovjet-Unie (Red Journey) presenteert het FoMu nu ook Mediterranean. The Continuity of Man, een caleidoscopisch portret van een Mediterrane regio in verandering. Bij de tentoonstelling verschijnt het boek ‘Mediterranean’ uitgegeven bij uitgeverij Hannibal. Het boek is te koop in de museumshop voor 35 euro.

De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 1 februari 2015.

Lees ook:FoMu viert feest in de photobooth
Lees ook:FOAM presenteert Inwards and Onwards van Anton Corbijn
Lees ook:FoMu viert 50e verjaardag in 2015
Lees ook:De geschiedenis van de fotografie in FoMu
Lees ook:Ruimte voor jong fotografisch talent: Vincent Delbrouck in FoMu

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>