Art Europe Auctions is klaar voor de start

Andy Warhol
Marilyn
Est. € 40.000 – € 60.000 Kang Xi vaas
China, Qing dynasty
Est. € 32.000 – € 36.000 Anton Rooskens
Untitled
Est. € 30.000 – € 50.000
COURTESY: Art Europe Auctions

Art Europe Auctions (AEA), opgericht in 2015, is een nieuw type veilinghuis dat uiterst flexibel opereert, op wisselende, Europese locaties én online. Met als achterliggende gedachte dat elke veiling een eigen verhaal vertelt. Op zondag 13 december vindt de allereerste veiling van AEA plaats, de veiling O N E. AEA gelooft dat elke veiling een fascinerende, adrenaline bevorderende belevenis is. De internationaal georiënteerde expertise van Art Europe Auctions omvat disciplines als Europese schilderkunst (oude meesters, negentiende eeuw, vroegtwintigste eeuw), moderne en hedendaagse kunst, fotografie, design, juwelen en horloges, mode, wijn en Aziatische kunstwerken. Werkterrein, allianties en partnerships bestrijken heel Europa. De start van het jonge veilinghuis ligt in Nederland. Vanaf 2016 organiseert dit nieuwe veilinghuis hier zo’n zes keer per jaar een veiling.

Art Europe Auctions, gevestigd aan het Lange Voorhout in Den Haag, is een initiatief van voormalig managing director bij Sotheby’s, Peter Paul Guthman (1970). Samen met finance expert Roderick Preys (1969) geeft Guthman leiding aan een team van jonge, goed opgeleide medewerkers, aangevuld met ervaren specialisten en art consultants uit heel Europa. Met haar dynamische staf, haar technologische know how en haar wisselende veilinglocaties is Art Europe Auctions in staat om kostenefficiënt en klantgericht te werken. Wat zich vertaalt in gunstige inbrengcommissies en opgeldpercentages.

Met haar allereerste veiling, O N E , op zondag 13 december, kiest Art Europe Auctions meteen al voor een eigenzinnige start. Op zondag veilen, dat is een ongewone en bewuste keuze. Op zondag heeft de particuliere koper de kans persoonlijk aanwezig te zijn en mee te bieden. O N E is Art Europe’s Preview Sale. Het veilingaanbod is divers en geeft als het ware een impressie van wat men kan verwachten in 2016. Locatie is Loods 6 op het KNMS-eiland in Amsterdam. Voorafgaand aan de daadwerkelijke veiling in dit architectonische hoogstandje uit het maritieme erfgoed krijgen kunstliefhebbers, verzamelaars en kopers de gelegenheid zich vast een indruk te vormen. Voor verschillende doelgroepen staan er diverse activiteiten op het programma, waaronder lezingen, previews en private en corporate events. De launch vindt plaats op woensdag 9 december. Op donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 zijn er kijkdagen voor het publiek van 10.00 tot 17.00 uur, waarna dus op zondag de 13e de veiling is.

Adres: Loods 6, KNMS-laan 143, 1019 LB Amsterdam

BRON: Persbericht www.arteuropeauctions.com

Lees ook:Art Europe houdt nieuwe veilingen
Lees ook:Eerste veiling Art Europe Auctions enthousiast ontvangen
Lees ook:Notaris ziek: van live-veiling naar online veiling
Lees ook:Verkoop werk Daan van Golden levert recordprijs op
Lees ook:Bijzondere kunstveiling in Kaatsheuvel: Theo Kuijpers verkoopt zijn collectie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>