Design Meeting in het Cuypershuis

De genomineerden van de Harrie Tillieprijs CREDITS: Cuypershuis

De genomineerden van de Harrie Tillieprijs CREDITS: Cuypershuis

Op zaterdag 20 februari 2016 tussen 13.oo en 16.30 uur organiseert het Cuypershuis een bijzondere Design Meeting, met volop aandacht voor de verschillende facetten van interieurontwerp. Naast drie gastsprekers – die onder meer ingaan op bovenstaande vragen – wordt de expositie Harrie Tillieprijs bezocht en ontvangen de deelnemers de begeleidende catalogus.

Als gastsprekers zijn uitgenodigd Ted Noten (winnaar 1e Harrie Tillieprijs), Raffaela Vandermühlen (Head of Brand Strategy and PR Dutch Design Week) en Chequita Nahar (lid jury Harrie Tillieprijs en directeur MAFAD, Maastricht Academy of Fine Arts and Design, Hogeschool Zuyd). Deze Design Meeting haakt aan bij de expositie Harrie Tillieprijs 2015: vormgeving in het voetspoor van Pierre Cuypers.

Ted Noten won in 2003 de eerste Harrie Tillieprijs. Hij is opgeleid als sieraadontwerper aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Maastricht (1983-1986) en aan de Rietveldacademie te Amsterdam (1986-1990). Hij woont en werkt in Amsterdam.

Raffaela Vandermühlen is samen met haar team verantwoordelijk voor de communicatie, marketing en PR van de Dutch Design Week. In haar huidige rol als Head of Brand Strategy and PR zoekt ze steeds naar verbindingen. Hierin weet ze naadloos de crossovers met het bedrijfsleven, kennisinstellingen en designers te vinden.

Chequita Nahar is lid van de jury Harrie Tillieprijs 2015. Als directeur van de Maastricht Academy of Fine Art and Design is zij nauw betrokken bij de opleiding van de huidige generatie ontwerpers. Haar eigen werk als jewellery designer is opgenomen in diverse collecties van o.a. Het Rijksmuseum en Museum voor Moderne Kunsten Arnhem.

Naast deze drie gastsprekers bestaat de ‘Design Meeting’ uit een bezoek aan de expositie ‘Harrie Tillieprijs’, de begeleidende catalogus en een drankje in de pauze. De kosten voor deelname zijn  25 euro p.p. Aanmelden kan via [email protected] of via het aanmeldformulier op www.cuypershuis.nl.

Ook het publiek bepaalt een winnaar, want bezoekers kunnen in de expositie komen stemmen op hun publieksfavoriet. Wie van de vijf genomineerden wint de publieksprijs? Het stemmen is mogelijk tot en met 18 februari 2016. Op zaterdag 20 februari om 15.30 uur wordt de winnaar van de publieksprijs bekend gemaakt. Het uitgebreide programma is te vinden op de website. Deelname kost 25 euro. Aanmelden via [email protected].

BRON: Persbericht Cuypershuijs Roermond

 

Lees ook:Wie wint de Harrie Tillieprijs 2015?
Lees ook:Atelier Van Lieshout wint de Harrie Tillieprijs 2015
Lees ook:Royalty ‘speuren’ in Design Derby Cuypershuis
Lees ook:Roermond in de ban van het Cuypersweekend
Lees ook:Prinses Beatrix opent tentoonstelling Joep Nicolas in Cuypershuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>