Naar de kunstacademie met de Kunsthal

Tirzo Martha, Sanky Panky, 2015 CREDITS: Tirzo Martha via Kunsthal

Wil jij naar de kunstacademie of een creatieve vervolgopleiding, maar heb je nog geen portfolio? De Kunsthal biedt de hele zomer begeleiding en training door gerenommeerde kunstenaars in de All you can Art Summerschool. Schrijf je in voor de toelating op zaterdag 16 april en wie weet breng jij samen met andere artistieke jongeren de zomervakantie door tussen de kunst!

Het 10-jarig bestaan van Instituto Buena Bista (IBB), een vooropleidingsinstituut en plek voor hedendaagse kunst op Curaçao, wordt in de Kunsthal Rotterdam gevierd met een zomertentoonstelling én atelier voor talentvolle jongeren. De tentoonstelling presenteert bestaand werk en werk in ontwikkeling van de ‘founding fathers’ van IBB, David Bade en Tirzo Martha, en van andere internationale kunstenaars uit de collectie van IBB. In het atelier, dat onderdeel uitmaakt van de tentoonstelling, krijgen dertig talentvolle jongeren twee maanden lang onderwijs en begeleiding door kunstenaars volgens het aloude leermodel van meester-gezel. Het publiek is continu getuige van de activiteiten en kan ook aan bepaalde onderdelen deelnemen.

Om toegelaten te worden tot de All You Can Art Summerschool, moet je wel wat doen voor 31 maart aanstaande.

  • Motivatie: Vul het formulier in inclusief motivatie van maximaal 200 woorden. Nadat de organisatie je motivatie heeft ontvangen krijg je een bevestiging. Je kunt nu aan de slag met de opdracht en het samenstellen van je portfolio.
  • Portfolio: minimaal 5 foto’s of meegebrachte werken. Dit kan een tekening of schilderij zijn, maar mag ook een outfit, zelfgemaakt muziekstuk of iets anders zijn waar je trots op bent en waarmee je laat zien wat je kan.
  • Opdracht: maak een driedimensionaal zelfportret (in de breedste zin van het woord). Dit hoeft niet perse een kleiwerk van jezelf te zijn, maar mag een interpretatie zijn van wie je bent in verschillende materialen.

Er gelden ook wat nadere voorwaarden:

  • Je bent tussen de 14 en 24 jaar oud
  • Je wilt de zomervakantie doorbrengen in de Kunsthal (12 juli t/m 21 augustus. Iedere week van dinsdag t/m vrijdag)
  • Let op: onderdeel van het programma is deelname aan het zomercarnaval. Dit vindt op zaterdag 30 juli plaats.
  • De toelating is gratis.

Voor vragen over de toelating, het Summerschool programma, de voorwaarden of andere zaken neem contact op met de Kunsthal via dit mailadres of bel Natalya Boender 010-4400309.

BRON: Persbericht Kunsthal Rotterdam

Lees ook:Megagroot kunstwerk voor de Koning
Lees ook:24 uur Cultuur in Rotterdam
Lees ook:Tim Hollander verovert de Kunsthal
Lees ook:Kunsthal en ING organiseren eerste Kunstbuzz voor scholieren
Lees ook:De tussenwereld van Charlotte Lybeer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>