Tim Hollander verovert de Kunsthal

Tim Hollander is Curating the collection (1992 – 2014) CREDITS: Kunsthal Rotterdam

Het werk van Tim Hollander, in 2014 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, gaat over het tentoonstellen van kunst. Hij analyseert de routing in musea, de manier van kijken naar kunst en de presentatie ervan. In Kunsthal Rotterdam mag hij nu zijn werk in optima forma vertonen.

Hollander beschouwt de beweging van het publiek en de relatie tussen alle elementen binnen een tentoonstellingsruimte. Voor Kunsthal Light #11 neemt Tim Hollander de componenten waarmee een tentoonstelling aan het publiek wordt gepresenteerd onder de loep. Hij is hierbij niet alleen de kunstenaar maar ook de curator die de tentoonstelling samenstelt. Spittend door de opslag en archieven van de Kunsthal haalt hij ‘verborgen schatten’ naar boven. Met collages van plattegronden, schetsen en routingsontwerpen en een compositie van plexiglazenkappen, sokkels en verfkleuren maakt Hollander een collectiepresentatie van de ‘collectieloze’ Kunsthal. Hij verheft elementen die normaal een ondersteunende rol spelen tot het kunstwerk zelf en legt zo de infrastructuur binnen een tentoonstelling bloot.

De Kunsthal is met de tentoonstelling ‘Curating the collection (1992-2014)’ van Tim Hollander onderdeel van de language & ART Gallery Tour. De expositie is te zien tot en met 30 augustus 2015.

BRON: Persbericht Kunsthal Rotterdam

Lees ook:De nalatenschap van Ilse D’Hollander
Lees ook:Kunsthal en ING organiseren eerste Kunstbuzz voor scholieren
Lees ook:Kunsthal plaagt Amsterdammers
Lees ook:24 uur Cultuur in Rotterdam
Lees ook:Kunsthal eert 8mm film

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>