Megagroot kunstwerk voor de Koning

Kunst voor de Koning FOTO Paul van Riel via Facebook Cobra Museum

De kunstenaars David Bade en Tirzo Martha zijn met 25 Amstelveense jongeren begonnen aan een schilderij van 100 m2 voor Koning Willem-Alexander. Het kunstwerk zal op Koningsdag onthuld worden tijdens de bedankspeech van de koning. Dat heeft het Cobra Museum bekend gemaakt.

De afgelopen paasdagen is er hard gewerkt aan het schilderij in een tijdelijk atelier in het leegstaande congrescentrum tussen het Cobra Museum en het Stadshartplein in Amstelveen. Dat is één van de twee plaatsen die de koning en zijn familie zaterdag bezoeken. In het atelier was het proces ook te volgen voor publiek, waardoor het publiek al enigszins weet hoe het kunstwerk er uit komt te zien. De 25 jongeren komen van vier Amstelveense middelbare scholen en hebben alle 25 beeldende vorming als examenvak. Hun opdracht is de eigen persoonlijke verhouding met de koning, het koningshuis en Koningsdag te verbeelden in een drieluik van tien bij tien meter. Bade en Martha geven hierbij begeleiding.

Het initiatief voor het megagrote kunstwerk komt van het Cobra Museum voor Moderne Kunst. Het Cobra Museum voor Moderne Kunst en de gemeente Amstelveen wilden Koningsdag een vernieuwend karakter gegeven en daar hoort dan ook een relevant kunstwerk bij. Het museum is daarvoor de samenwerking aangegaan met het Instituto Buena Bista uit Curaçao. Dit instituut is gekoppeld aan David Bade en Tirzo Martha. Beiden zijn internationale kunstenaars die werken in de traditie van de Cobra-beweging.

Op de Facebookpagina van het Cobra Museum for Modern Art is alvast een sneak preview te bekijken van het kunstwerk.

Lees ook:Naar de kunstacademie met de Kunsthal
Lees ook:Klaar voor de Amstelveen Triënnale 2014
Lees ook:Verborgen schatten in Cobra museum
Lees ook:David Bade in het GEM
Lees ook:Cobra Kunstprijs 2011 gewonnen door Nathaniel Mellors

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>