Exceptionele juwelen en edelstenen onder de hamer

De Graff Ruby, een ring met robijn van exceptionele klasse en kwaliteit CREDITS: Sotheby’s

Diamanten, edelstenen, juwelen, al deze glitters en glimmers vallen bij man en vrouw in de smaak. Sommige mensen beschikken over een hele collectie aan juwelen, zo ook Dimitri Mavrommatis, een bekende Griekse juwelenkenner. Bij Sotheby’s gaat op 12 november een deel van de collectie van Mavrommatis onder de hamer in Genève.

Vele zeldzame en unieke stenen zullen per veiling verkocht worden. In totaal gaat het om 16 juwelenschatten met een gezamenlijke waarde van zo’n 20 miljoen dollar. Een van de veilingtopstukken is de Graff Ruby, een ring met een robijn van 8.62 karaat. De kleur van de Graff Ruby wordt door kenners gezien als ‘pigeon blood’, een zeldzame helderrode kleur voor een robijn. De verwachte opbrengst voor de Graff Ruby ligt tussen de 6,8 miljoen en 9,0 miljoen dollar. Nog een bijzondere ring uit de collectie is die met een helderblauwe saffier van 27.54 karaat. Deze saffier heeft een oorsprong in Kashmir en stijgt qua helderheid en kwaliteit boven de overige saffieren uit de Kashmir-regio uit. Deze ring zal naar verwachting zo’n 3 tot 6 miljoen dollar op gaan brengen.

Overigens worden in Genève niet alleen juwelen uit de collectie van Dimitri Mavrommatis geveild. Ook juwelen met een cultuur-historische achtergrond bevinden zich in de kavels. Te denken valt aan een parelketting, uit de collectie van Joséphine de Beauharnais, koningin van Zweden en Noorwegen (1807-1876). Joséphine erfde de ketting van Prinses Augusta van Bavaria, Hertogin van Leuchtenberg (1788-1856). Augusta ontving de ketting hoogstwaarschijnlijk weer uit een gift van haar schoonmoeder, Joséphine de Beauharnais (1763-1814), de eerst vrouw van Napoleon Bonaparte en de Keizerin van de Fransen.

Kijk voor alle prachtige juwelenkunststukjes op de veilingsite van Sotheby’s.

Lees ook:Ring met saffier levert recordprijs op bij Sotheby’s
Lees ook:Juwelenroof op kunstbeurs Tefaf
Lees ook:Six Self Portraits van Andy Warhol levert ruim 30 miljoen dollar op
Lees ook:Erven Malevitsj innen zestig miljoen
Lees ook:Chinees ‘kippenkopje’ levert recordbedrag op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>