Ring met saffier levert recordprijs op bij Sotheby’s

9132 Lot 458 Kashmir Sapphire FOTO Sotheby’s

Een ring met saffier heeft een recordprijs per karaat opgebracht op de veiling van Sotheby’s in New York. De ring van platina, een Kashmir saffier en diamanten bracht op de veiling ruim 5 miljoen dollar op. De waarde bedroeg om precies te zijn 5.093.000 dollar oftewel 180.731 dollar per karaat. 

De betreffende ring heeft een edelsteen, geslepen in een vierkante vorm. De Kashmir-saffier weegt 28,18 karaat en is daarmee een van de fijnste saffieren die ooit op een veiling van de hand is gedaan. Het Amerikaanse instituut voor Edelstenen, American Gemological Laboratories (AGL), noemt de steen er een van ‘buitengewone klasse en waarde’. Volgens Gary Schuler, het hoofd van Sotheby’s Jewelry Department in New York, was het een eer om de Kashmir-saffieren ring te mogen veilen. “Met de exceptionele kwaliteit en diepe kleur van de saffier wist ik het zodra ik de ring en de saffier zag: deze steen had het in zich om een historische hoogte te bereiken.”

De ring met Kashmir-saffier was overigens niet het enige pronkstuk op de veiling van ‘Magnificent Jewels’.  In totaal werd voor ruim 44,3 miljoen dollar aan juwelen verkocht. De hoogste prijs werd betaald voor een ring met een oranje-roze diamant en gewone diamanten. Deze ring bracht 6,1 miljoen dollar op. Ook de zogenoemde El Dorado Emerald werd van de hand gedaan. Deze edelsteen weegt 36,53 karat en werd verkocht voor 2,165 miljoen dollar. Een selectie juwelen van de Amerikaanse entertainmentdame Eydie Gorme bracht 2,2 miljoen dollar op.

 

Lees ook:Exceptionele juwelen en edelstenen onder de hamer
Lees ook:Juwelenroof op kunstbeurs Tefaf
Lees ook:Six Self Portraits van Andy Warhol levert ruim 30 miljoen dollar op
Lees ook:Chinees ‘kippenkopje’ levert recordbedrag op
Lees ook:Veiling Christie’s levert recordopbrengst op voor kunstwerken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>