Kunstkritiek via Twitter

George Condo, Red Antipodular Portrait, 1996

Het New Museum in New York is een nieuwe publiciteitscampagne gestart. Deze campagne is uiteraard geheel in lijn met het missie van het Museum: “New Art, New Ideas”.  Op posters, banners alsook in andere uitingen ter promotie van de tentoonstelling “Mental States” van George Condo, gebruikt het museum recensies van bezoekers.

Op de poster zien mensen naast Red Antipodular Portrait van Condo een recensie van de New York Times. Direct onder de recensie staan willekeurige recensies van bezoekers. Op de poster staat tevens een URL van het museum waarop de getweete recensies te zien zijn. Mensen die hun eigen tweet op de website willen terugzien moeten zich wel aan 2 regels houden. 1. De tweet mag maar uit 1 woord bestaan en 2. De recensie moet voorzien zijn van de hashtag #GeorgeCondo.

Op de website blijft de recensie van de New York Times altijd staan, de tweets van bezoekers worden echter telkens afgewisseld. Naast de tijdelijke roem is er voor de twitteraars nóg een goede reden om over de show te tweeten. Elke week wordt er namelijk gekeken welk bericht het meest is ge-retweet en de winnaar van die week krijgt een jaar lang gratis toegang tot het museum. Dit zorgt uiteraard voor de nodige tweets. Volgens Gigatweet worden er gemiddeld 0.01 tweets per minuut over de tentoonstelling verstuurd. Aangezien de tentoonstelling nog tot en met 8 mei loopt, zullen er vermoedelijk nog behoorlijk wat berichten bijkomen.

Overigens zal de tentoonstelling “Mental States” van George Condo vanaf 25 juni in het Boijmans van Beuningen te zien zijn.

Lees ook:George Condo in Museum Boijmans van Beuningen
Lees ook:WOLK wegens succes verlengd
Lees ook:Genomineerden Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2014 zijn bekend
Lees ook:Improvisatie in het museum
Lees ook:Gezondheidsinspectie keurt kunstwerk af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>