Improvisatie in het museum

Diego Velazquez, Philip IV, 1624

Dat Amerikanen  soms een beetje wereldvreemd zijn, hoef ik jullie waarschijnlijk niet te vertellen. Ik persoonlijk was in ieder geval niet verbaasd toen een aantal bezoekers van het Metropolitan Museum of Art in New York dachten met de echte Koning van Spanje te doen te hebben. Het ging hier echter om ‘Improv Everywhere’ die, ter ere van de restauratie van een portret van Velazquez, een acteur hadden gestuurd om als  Philip IV van Spanje handtekeningen uit te delen.  Ik moet wel bekennen dat de acteur er daadwerkelijk iets van weg had, maar op het bordje naast het schilderij zal ongetwijfeld toch ook wel staan dat het schilderij omstreeks 1624 geschilderd is.

Op de website van de New York Times kun je een mooi beeld krijgen van hoe het werk is gerestaureerd.

Lees ook:Erven Malevitsj veilen schilderij
Lees ook:Gent geeft schilderij Kokoschka niet terug
Lees ook:Kunstkritiek via Twitter
Lees ook:Barceló spuit 20 miljoen euro op plafond
Lees ook:Koningin Beatrix in brons gebeeldhouwd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>