WOLK wegens succes verlengd

WOLK avondbeeld CREDITS: Project WOLK

Om aan de vraag te kunnen voldoen van mensen die in WOLK willen, gaat de kunstinstallatie een week langer open. Lucas De Man, stadskunstenaar van ’s-Hertogenbosch, heeft samen met Pascal Leboucq de WOLK gebouwd. Het is een 22 meter hoge toren waarin bezoekers een intieme theatrale queeste afleggen en uitkomen op het dak met uitzicht over de stad. Nog tot en met zondag 11 september is de individuele tocht in WOLK te beleven.

“We hadden gehoopt dat veel mensen naar WOLK wilden komen. Het is toch fijn om te merken dat het er zoveel zijn, dat we nog een week langer kunnen staan”, aldus Lucas De Man zelf. Op 5 augustus jongstleden ging WOLK in première en kreeg direct goede recensies, zoals in het NRC (4 sterren), Volkskrant en Cultureel Persbureau. Tevens lieten bezoekers tal van mooie en enthousiaste reacties achter in het gastenboek en op social media. Ook presentator van NTR Podium On Tour op NPO2 van 21 augustus liet zich zeer positief uit over kunstinstallatie WOLK. Alle recensies en reacties zijn terug te vinden op www.projectwolk.nl.

In WOLK legt de bezoeker alleen een tocht af en loopt door een 110 meter lang gangenstelsel en bereikt na vele omzwervingen het dak. Naast een uitzicht over de stad biedt WOLK een prachtig verhaal waarin een meisje de bezoeker mee op tocht neemt naar de top van een berg. Beneden aan de voet, in de wereld die we kennen, ontvangt de bezoeker een koptelefoon en gaat op weg. In WOLK heeft de bezoeker de ruimte om te ‘zijn’ en krijgt tijd om even weg te gaan van de ruis van onze wereld. De kunstinstallatie brengt de bezoeker het inzicht van ‘wat’ je bent, naar ‘wie’ je bent.

WOLK staat aan de achterzijde van het Centraal Station, tegen de gevel en op het dak van het pand ‘De Hooge Donken’ van Kadans Science Partner waar ook PsyQ, HAS Hogeschool en Avans Hogeschool zijn gevestigd.
WOLK speelt tot en met 11 september. De tocht door WOLK duurt ongeveer een uur en is geschikt voor bezoekers vanaf 14 jaar. Kaarten kosten € 12,50 en zijn te bestellen via www.projectwolk.nl.

BRON: Persbericht Project WOLK

Lees ook:De WOLK van Lucas De Man en Pascal Leboucq
Lees ook:De WOLK van Lucas de Man
Lees ook:Kunstkritiek via Twitter
Lees ook:Van Gogh Museum is blij met miljoenste bezoeker
Lees ook:Kunstacademie krijgt stripafdeling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>