George Condo in Museum Boijmans van Beuningen

Komende zaterdag (25 juni) opent in Museum Boijmans van Beuningen de tentoonstelling “George Condo: Mental States”. Hiermee toont het museum ruim zeventig werken van de kunstenaar George Condo. Aangezien een groot deel van Condo zijn oeuvre zich in privécollecties bevindt, komt het maar zelden voor dat er een tentoonstelling op deze schaal georganiseerd kan worden. Eerder dit jaar was de tentoonstelling al in het New Museum in New York te zien en destijds waren de recensies lovend.

Kanye West, My beautiful dark twisted fantasy

Condo werd in de jaren tachtig samen met onder andere Jean-Michel Basquiat en Keith Haring tot de helden van de New Yorkse kunstscène gerekend. Hij maakt sindsdien regelmatig uitstapjes naar bijvoorbeeld de mode- en muziekindustrie. Zo ontwierp hij bijvoorbeeld de controversiële cover van Kanye West zijn album “My Beautiful Dark Twisted Fantasy” en ontwierp hij de maskers voor een catwalkshow van modeontwerper Adam Kimmel.

Met de overzichtstentoonstelling “George Condo: Mental States” heeft Museum Boijmans van Beuningen de Europese première. Hierna gaat de tentoonstelling naar de Hayward Gallery in Londen en vervolgens naar de Schirn Kunsthalle in Frankfurt. De kunstwerken (ongeveer 60 schilderijen en tien sculpturen van verguld brons) zijn thematisch en stilistisch onderverdeeld in vier hoofdstukken: Portretten, Melancholie, De doorgedraaide maatschappij en Abstractie. Volgens George Condo tonen de kunstwerken de gekte van alledag. In de video brengt Vernissage TV verslag van de tentoonstelling in het New Museum.

Lees ook:Kunstkritiek via Twitter
Lees ook:KPN wordt hoofdsponsor expositie Gek van Surrealisme
Lees ook:Van Rembrandt tot Kandinsky in het Boijmans
Lees ook:Oud-directeur Museum Boijmans Van Beuningen overleden
Lees ook:Boijmans van Beuningen toont topstukken op TEFAF

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>