Genomineerden Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2014 zijn bekend

De Prijs voor de Jonge Kunstkritiek wordt 11 december uitgereikt CREDITS: De Prijs voor de Jonge Kunstkritiek

Vandaag zijn de genomineerden van de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2014 bekend gemaakt. Op donderdag 11 december worden de winnaars van de categorieën Essay (prijs: € 2.500 persoonlijke mentor)  en Recensie (prijs: € 2.500 persoonlijke mentor) gepresenteerd in het Stedelijk Museum Amsterdam. Voor deze vierde editie ontving de organisatie 28 inzendingen in de categorie Essay, 25 inzendingen in de categorie Recensie en 5 inzendingen in de categorie Visuele Kritiek. De jury nomineerde in totaal 6 auteurs.

In de categorie Essay werden Laure van den Hout, 1986, Sarah Késenne, 1980 en Fabiënne Rachmadiëv, 1985  genomineerd. In de categorie Recensie werden Laurens Otto, 1988, Richtje Reinsma, 1979 en Sam de Wilde, 1982 genomineerd. Omdat de kwaliteit van de inzendingen in de nieuwe categorie Visuele Kritiek niet aansloot bij de ambities van de jury is besloten geen prijs uit te reiken in deze categorie. De Visuele Kritiek werd in het leven geroepen in het kader van vernieuwing en verrijking van de klassieke vormen van kunstkritiek. De organisatie wil dit initiatief wel verder stimuleren en blijft daarom investeren in deze nieuwe vorm, waardoor een deel van de prijsuitreiking in het teken zal staan van de Visuele Kritiek.

Tijdens de feestelijke prijsuitreiking op donderdag 11 december aanstaande in het Stedelijk Museum Amsterdam worden de winnaars bekendgemaakt. De uitreiking begint om 17.00 uur en vindt plaats in het Teijin Auditorium. Reserveren is verplicht: stuur een e-mail met uw volledige naam, e-mailadres en telefoonnummer naar [email protected] onder vermelding van ‘Uitreiking Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 11 december 2014’. De toegangsprijs bedraagt 2,50 euro plus geldig toegangsbewijs voor het museum.

De Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2014 is een initiatief van Het Mondriaan Fonds, het Stedelijk Museum, de Appel arts centre, Witte de With Center for Contemporary Art, STUK Kunstencentrum en Vlaams-Nederlands Huis deBuren. De tweejaarlijkse prijs staat open voor jong talent tot 35 jaar en wil hen de mogelijkheid bieden zich verder te ontwikkelen en ze een extra duwtje geven in de richting van een professionele carrière.

Lees ook:De Prijs voor de Jonge Kunstkritiek zit nu op Facebook
Lees ook:De genomineerden in beeld: AT5 en de Amsterdamprijs voor de Kunst
Lees ook:Marjolein van Eig wint Abe Bbonnema prijs 2014
Lees ook:Genomineerden Amsterdamprijs voor de Kunst zijn bekend
Lees ook:Genomineerden Zilveren Camera 2014 zijn bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>