Gezondheidsinspectie keurt kunstwerk af

Carsten Höller, Psycho Tank, 1999 (Foto: Attilio Maranzano)

Het New Museum in New York moet op laste van de gezondheidsinspectie het aantal personen dat deelneemt aan de Psycho Tank van Carsten Höller verminderen. Waar het museum eerder nog 6 bezoekers tegelijk in de tank met warm zoutwater liet gaan, mag er nu nog maar één persoon tegelijk in drijven. Dit omdat het museum niet beschikt over de benodigde vergunningen. Psycho Tank is onderdeel van de tentoonstelling “Experience” die vorige week woensdag opende in het New Museum.

Bij deze tentoonstelling worden mensen uitgenodigd deel te nemen aan een grote verscheidenheid van “sculptural experiences”. Naast de mogelijkheid voor bezoekers om (zowel naakt als in badkleding) gewichtloos in de Psycho Tank te drijven kunnen ze bijvoorbeeld ook glijden van een grote glijbaan die dwars door verschillende verdiepingen van het museum heengaat. Deze ervaringen zijn echter niet zonder risico. Zo moeten bezoekers van tevoren al tekenen dat ze geen overdraagbare ziektes hebben om in de tank te mogen drijven en toen de glijbaan van Höller eerder bij Tate Modern te zien was brak een vrouw haar hand toen ze ervan af ging.(Bron: New York Post)

Lees ook:Bezoekers beschouwen kunstwerk als oorzaak oorontsteking
Lees ook:herman de vries in het Kröller-Müller
Lees ook:Kröller-Müller ‘evacueert’ kunstwerken om heidebrand
Lees ook:Improvisatie in het museum
Lees ook:Philip Freriks op Georges Seurat-herhaling in Kröller-Müller

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>