Deze zomer brengt Licht in de kunst

Het logo van de ZomerExpo 2014 CREDITS: Gemeentemuseum Den Haag, ArtWorlds

Dit jaar organiseren Gemeentemuseum Den Haag en ArtWorlds voor de vierde keer de ZomerExpo. De ZomerExpo is de grootste landelijke beeldende kunsttentoonstelling die is samengesteld door middel van open inschrijvingen. Het thema van dit jaar is Licht. Dit thema heeft 1.745 kunstenaars geïnspireerd om 3.000 kunstwerken te tonen tijdens de spannende voorrondes van ZomerExpo 2014.

Deze voorrondes zijn nu echter ten einde en dus is het tijd voor de echte ZomerExpo. De juryleden kozen onafhankelijk en anoniem 248 kunstwerken voor de tentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag. De bonte verzameling keuzes is een visueel schouwspel van foto’s, films, maquettes, tekeningen, schilderen en installaties. De zomertentoonstelling toont een prachtig overzicht van wat er allemaal gebeurt in de hedendaagse kunstpraktijk.

De gekozen werken maken kans op een aantal stimuleringsprijzen: de Publieksprijs, Museumprijs, Oplageprijs en de Verlichte Prijs. De prijsuitreiking vindt eind augustus plaats.Na het grote succes van vorige editie kan het publiek ook dit jaar de kunstwerken kopen. De organisatie wil door het houden van een verkooptentoonstelling meer mensen stimuleren om kunst te kopen en biedt kunstenaars de kans hun werk te koop aan te bieden aan een groot publiek. ArtWorlds ontvangt 30% van de verkoopprijs. De gekozen kunstwerken worden met foto, tekst en prijzen opgenomen in een begeleidende catalogus. Vanaf 29 mei is de catalogus voor € 9,90 te koop in de museumwinkel en zijn de gekozen werken ook te zien in de online gallery van www.zomerexpo.nl.

De tentoonstelling is te zien van 29 mei tot en met 31 augustus. Een voorproefje van de ZomerExpo ziet u hier.

 

Lees ook:Inschrijvingen geopend voor ZomerExpo 2012
Lees ook:Bijna 2500 aanmeldingen voor ZomerExpo
Lees ook:Doe mee aan de ZomerExpo
Lees ook:ZomerExpo2012
Lees ook:Gemeentemuseum presenteert ZomerExpo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>