Bijna 2500 aanmeldingen voor ZomerExpo

Door middel van een open inschrijving hebben 2450  gevestigde en beginnende kunstenaars in verschillende disciplines zich met ruim 4750 kunstwerken ingeschreven. Nu hebben deze kunstenaars de kans geselecteerd te worden voor de ZomerExpo in het Gemeentemuseum in Den Haag. In navolging van de Summer Exhibition van de Royal Academy in Londen en de Canvas Collectie in België wil de stichting ArtWorlds in samenwerking met het Gemeente Museum met dit initiatief ervoor zorgen dat de Nederlandse kunstwereld een nieuwe traditie krijgt. De ZomerExpo “Anoniem Gekozen” zal van 9 juli tot en met 14 augustus plaatsvinden.

De deskundige jury, bestaande uit onder anderen Hans den Hartog Jager en Liesbeth Brandt Corstius, ziet per dag rond de 1200 kunstwerken van verschillende disciplines (o.a. schilderijen, tekeningen, fotografie, keramiek, sculpturen en textielkunst).

Er worden/werden vier voorrondes gehouden. Zo zijn op 26 en 27 maart in de Westergasfabriek ruim 2000 kunstwerken onder de aandacht van de jury gekomen en afgelopen weekend werd de noordelijke voorronde in Museum Belvédère gehouden waar ongeveer 600 kunstenaars hun werken hadden meegenomen. Volgend weekend zal de laatste voorronde in het Stedelijk Museum in ‘s-Hertogenbosch plaatsvinden. De voorrondes  worden vastgelegd voor het programma Avro Kunstuur (uitzendingen vanaf 21 mei t/m 11 juni).

Uiteindelijk zullen er 600 kunstwerken op de website van de ZomerExpo worden geplaatst en 250 kunstwerken zullen deel uitmaken van de tentoonstelling “Anoniem Gekozen” in het Gemeentemuseum.

Lees ook:Doe mee aan de ZomerExpo
Lees ook:Deze zomer brengt Licht in de kunst
Lees ook:Inschrijvingen geopend voor ZomerExpo 2012
Lees ook:Gemeentemuseum presenteert ZomerExpo
Lees ook:ZomerExpo2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>