Gemeentemuseum presenteert ZomerExpo

Het Gemeentemuseum Den Haag heeft in samenwerking met Stichting ArtWorlds de “ZomerExpo 2011. Nieuwe meesters voor de lage landen” georganiseerd. Door middel van een open inschrijving heeft een deskundige jury uit ruim 4750 kunstwerken van gevestigde en niet-gevestigde kunstenaars een selectie van 250 werken gemaakt. Vanaf 9 juli aanstaande worden de geselecteerde kunstwerken tentoongesteld in het Gemeentemuseum.

De ZomerExpo is dit jaar voor het eerst in Nederland georganiseerd in navolging van de bekende Summer Exhibition van de Royal Academy in Londen en de Canvas Collectie in België. Tijdens de vier voorrondes die in maart en april plaatsvonden, heeft de jury zonder voorkennis van de kandidaten, 250 kunstwerken voor de uiteindelijke tentoonstelling gekozen op basis van drie genres: landschap, stilleven of portret. Tevens zijn er nóg 600 kunstwerken geselecteerd die niet in het museum maar wel op de ZomerExpo website te zien zijn. Ook zullen er drie stimuleringsprijzen ter waarde van €10.000, €7.500 en €5.000 uitgereikt worden.

Erwin Wurm, The artist who swallowed the world, 2006, mixed media, 190 x 140 x 140 cm

Bovendien kun je bij de buren in het GEM de werken van Erwin Wurm bekijken. Eerder schreef ik al over een interessante tentoonstelling rondom Erwin Wurm in België (met bewegende sculpturen), maar nu presenteert het GEM voor de eerste keer in Nederland een uitgebreid overzicht van Wurms werken. Ook bij het GEM kun je zelf als kunstwerk fungeren met Wurm’s ‘One Minute Sculptures’. Directeur Benno Tempel, conservator Mandy Prins en kunstenaar Zeger Reyers hebben het eerst even voorgedaan en dagen de bezoekers uit om je interpretatie van Wurm’s One Minute Sculptures met iedereen te delen via Flickr en/of Twitter.

De ZomerExpo zal van 9 juli tot en met 21 augustus te bezoeken zijn en Erwin Wurm in het GEM is nog tot en met 18 september te bewonderen.

Lees ook:Wandelende sculpturen van Erwin Wurm
Lees ook:Inschrijvingen geopend voor ZomerExpo 2012
Lees ook:Kunst gebruikt in reclamecampagnes
Lees ook:Doe mee aan de ZomerExpo
Lees ook:Beaufort 04 – Kunst aan de Vlaamse kust in beeld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>