ZomerExpo2012

De afgelopen weken kon heel Nederland via AVRO’s KunstUur volgen welke werken door een vakkundige jury voor de ZomerExpo2012 werden geselecteerd om in het Gemeentemuseum Den Haag tentoongesteld te worden. Aanstaande vrijdag 15 juni is het zover en kan iedereen genieten van deze tentoonstelling met het thema Liefde.

Na het grote succes van de eerste ZomerExpo – een concept dat uit Groot-Brittannië is overgewaaid- van afgelopen jaar, konden ook dit jaar amateur-kunstenaars en professionals zich inschrijven voor de ZomerExpo voorrondes. Dit jaar staat het thema Liefde centraal als inspiratie voor de deelnemers en bij de keuze van de jury. Een vakkundige jury, bestaande uit twaalf curatoren, kunsthistorici, galeriehouders, cultureel ondernemers en kunstenaars, heeft een selectie gemaakt voor kanshebbers op de drie aanmoedigingsprijzen (de 1e, 2e en 3e prijs bedragen respectievelijk: € 10.000, € 7.500 en € 5.000) op basis van de zeggingskracht, de kwaliteit en het onderwerp van het werk.

De winnaars van deze drie prijzen worden mede met behulp van het publiek bepaald. Ook de drie participerende musea – Gemeentemuseum Den Haag, Rijksmuseum Twenthe en Centraal Museum Utrecht- hebben een stem in het beslissingsproces. Bij de ZomerExpo2012 wordt tevens een (gratis) lezingenreeks ‘Uit naam van de liefde’ georganiseerd, met Ronald Giphart, Jasper Krabbé en Mark Mieras. Vanuit het perspectief van een schrijver, kunstenaar en wetenschapsjournalist worden vragen rondom het thema Liefde beantwoord.

De ZomerExpo2012 is van 15 juni tot en met 19 augustus 2012 in Gemeentemuseum Den Haag te zien. Voor meer informatie over de lezingenreeks kun je hier terecht.

Lees ook:Inschrijvingen geopend voor ZomerExpo 2012
Lees ook:ZomerExpo viert Valentijnsdag 2012
Lees ook:Doe mee aan de ZomerExpo
Lees ook:Bijna 2500 aanmeldingen voor ZomerExpo
Lees ook:Gemeentemuseum presenteert ZomerExpo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>