Museumnacht Rotterdam groot succes

Een bijzondere publiekstrekker was de Pindakaasvloer van Wim T. Schippers in het Boijmans van Beuningen. Hoewel er geen naakte vrouwen in de pindakaas hebben gerold, was de 10e museumnacht te Rotterdam een geslaagde avond.  Ongeveer 15.000 mensen bezochten de musea en galeries die tot twee uur s’nachts open waren. Daarnaast werden er ook allerlei activiteiten op straat georganiseerd zoals in het filmpje te zien is.

Leuke initiatieven zoals flashmobs, optochten en concerten kon je onderweg tegenkomen op straat. Daarnaast konden bezoekers ook zelf meedoen door bijvoorbeeld een literaire tatoeage te laten zetten. Kortom het was een kleurrijke nacht; voor herhaling vatbaar. Hopelijk is hier in de toekomst nog budget voor met alle bezuinigingen van het kabinet op de sector Kunst en Cultuur.

Lees ook:Antwerpse Museumnacht trekt duizenden bezoekers
Lees ook:Haagse Museumnacht trekt 10.000 bezoekers.
Lees ook:Museumnacht Rotterdam breekt los
Lees ook:Britse sterren protesteren tegen bezuinigingen
Lees ook:Ontdek kunst uit de grond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>