Ontdek kunst uit de grond

Archeoloog Steven Jongma tijdens de Open Dag 2013 CREDITS: Museum Prinsenhof Delft

Kunst is een breed begrip. Je hebt beeldende kunst in de breedste zin van het woord, maar je hebt ook andere vormen van kunst. Kunst uit de grond bijvoorbeeld, opgegraven door een echte archeoloog. Ben je altijd al benieuwd geweest naar het werk van een echte archeoloog? Wil je zelf meedoen aan een mini-opgraving of weten wat het verhaal achter jouw vondst is? Kom dan naar de Open Dag van Archeologie Delft. Wat normaal achter gesloten deuren blijft, is op zaterdagmiddag 8 november voor iedereen toegankelijk.

Tijdens de Open Dag zijn er diverse activiteiten voor jong en oud. Bezoekers kunnen met opgegraven scherven een oude vaas in elkaar puzzelen of meedoen aan een mini-opgraving. Ook zijn enkele bijzondere botten van dichtbij te bestuderen en is te zien hoe archeologische gegevens gedocumenteerd worden. Kinderen kunnen schieten met een mini-blijde en op de foto met een echte ridder of Romein. Naast al deze activiteiten kan het publiek ook het depot van Archeologie Delft en diverse werkvertrekken bezichtigen. Er zijn vrijwilligers en medewerkers aan het werk die alle bezoekersvragen graag beantwoorden. Ook kan het publiek zijn eigen vondst laten determineren door een archeoloog. Tijdens de Open Dag is ook de ‘Archeologenkit’ verkrijgbaar. Dit is een tas gevuld met werkmateriaal van de archeoloog, zoals een troffel, schep, vergrootglas, handschoenen, kwastje, vondstkaartjes en vondstzakjes.

Bezoekers aan de Open Dag krijgen een klein presentje en de poster Trajectkaart Spoorzone Delft mee naar huis. U bent welkom op zaterdag 8 november tussen 12.00 en 17.00 uur bij Werkplaats Archeologie, Kluizenaarsbocht 7 in Delft.

Lees ook:Nieuwe soldaten voor Terracottaleger
Lees ook:Museum Prinsenhof behaalt recordaantal bezoekers
Lees ook:Twee bruiklenen ‘ontaarde kunst’ uit Berlijnse opgraving in Het Noordbrabants Museum
Lees ook:Archeologie uit je eigen achtertuin in het Rijksmuseum van Oudheden
Lees ook:Kunst & Ambacht op Open Monumentendag 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>