Museumnacht Rotterdam breekt los

Nathalie Djurberg, Snakes Knows it's Yoga, afbeelding uit de film 'Untitled'.

Aanstaande zaterdag (5 maart) zal de 10e editie van de Rotterdamse museumnacht losbreken. Het thema is ‘10x 010’ (kunst en cultuur in tienvoud) en maar liefst 46 galeries en musea zijn tot diep in de nacht voor bezoekers geopend.

Je kunt verschillende routes kiezen (die je al lopende, per boot, per bus of zelfs met de step kunt afleggen!), eventueel begeleid door een gids. Tijdens de uitgezette route zul je allerlei initiatieven en performances van Rotterdamse kunstenaars tegenkomen. In musea als het Boijmans van Beuningen openen op 5 maart tevens nieuwe tentoonstellingen. Zo zal de ‘pindakaasvloer’ van Wim T. Schippers er zaterdag voor het eerst te zien zijn, de tentoonstelling ‘Snakes Knows it’s Yoga van Nathalie Djurberg zal openen en componist Hans Berg zal in het kader van de museumnacht een live concert bij haar animatiefilms geven.

Het Chabot Museum transformeert van een witte villa tot een veelkleurige oase. Nicole Martens en Hidde van Schie dompelen het Chabot Museum en de tuin onder in honderden kleuren met video, licht en geluid. Binnen bezoek je de tentoonstelling Werelden van Kleur. Van Monets verstilde impressionisme reis je via de uitbundige Duitse expressionisten, naar de Abstracte kunst van de jaren zestig met speciale aandacht voor Yves Klein.

Hoewel het al een poosje geleden is dat er in de Kuip iets leuks te zien was, zal ook het Feijenoord Museum in de Kuip meedoen aan de museumnacht. Laten we voor de fans hopen dat dit niet de laatste leuke show van het seizoen is. De nacht zal om 19:45 worden geopend en het einde bepaal je grotendeels zelf.

Lees ook:Joep van Lieshout op Rotterdamse Museumnacht
Lees ook:Rotterdamse Museumnacht vindt toch doorgang
Lees ook:Authentic Boys op Rotterdamse Museumnacht
Lees ook:Klaar voor de Museumnacht
Lees ook:Museumnacht Utrecht 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>