Blikopeners Stedelijk Museum presenteren Friday Night

CREDITS LOGO: Stedelijk Museum

De Blikopeners, de jongste medewerkers van het Stedelijk Museum Amsterdam, presenteren hun eerste grote Friday Night op vrijdag 18 maart met performances, talks en workshops van onder andere Amenti collective, Akwasi, SMIB en 020 Crew. Elk uur bestormen dansers en performers een ander podium; de hele avond werkt Brian Elstak met het publiek aan een muurschildering en Farida Sedoc (HOSSELAER) begeleidt bezoekers met het customizen van limited edition T-shirts, speciaal ontworpen voor deze avond. 

De Blikopeners lieten zich voor deze avond inspireren door thema’s uit de tentoonstelling Bell Invites (30 jan-19 mrt, SMBA) en het bijbehorende symposium Global Performance samengesteld door gast-curator Vivian Ziherl en HipHopHuis directeur Aruna Vermeulen. Naar aanleiding van gesprekken met de tentoonstellingscuratoren, kunstenaars en performers kwamen de Blikopeners tot de vraag: ‘Hoe vertaal je jouw wereld in beelden, woorden of bewegingen om een statement te maken voor je gemeenschap? Een statement waarmee je ogen opent en mensen verbindt, maar tegelijkertijd ook verschil maakt?’

Het zijn actuele vraagstukken in de hedendaagse beeldcultuur, die zijn wortels heeft in de geschiedenis van hiphop. De vragen leiden tot een avondprogramma dat functioneert als een collectief en multidisciplinair maakproces.

Het programma is als volgt:

18.00 uur: MUZIEK | Setlist samengesteld door LYZZA
18.30 uur: ONTWERP | T-shirts met Farida Sedoc, HOSSELAER: limited editions
18.30 uur: SCHILDER | Een collectieve muurschildering met Brian Elstak
18.45 uur: Openingswoord door Blikopeners en Aruna Vermeulen
19.20 uur: PERFORMANCE | 020 Crew
19.30 uur: TALK THE TALK | Interview met ontwerper Farida Sedoc, HOSSELAER
19.45 uur: PERFORMANCE | SMIB
20.00 uur: TALK THE TALK | Interview met rapper Akwasi
20.20 uur: PERFORMANCE | Spoken word Akwasi
21.00 uur: TALK THE TALK | Interview met Brian Elstak
21.15 uur: PERFORMANCE | Amenti collective
22.00 uur: einde.

Sinds begin 2016 is het Stedelijk op vrijdag tot 22.00 uur geopend. De vrijdagavond is daarmee de nieuwe kunstzinnige kickstart van het weekend, met van alles te doen in het museum: openingen van tentoonstellingen met jonge kunstenaars, rondleidingen, kunstenaarsinterviews, lezingen, discussies, presentaties, filmvertoningen en performances. Bezoekers zijn van harte welkom om programmadelen bij te wonen, een drankje te drinken aan de bar of rustig door de zalen te struinen. Dit programma is gemaakt door Blikopeners Lateesha Verweij, Damy Raimundo, Floor van Hulsen, Elem Yag, Senna Abraham en Lysa da Silva en is geïnspireerd op de tentoonstelling Bell Invites. Het hiphop-event is een eerbetoon aan deze tentoonstelling, die tijdens dit weekend voor het laatst te zien is (t/m 19 maart 2016 in het Stedelijk Museum Bureau Amsterdam).

BRON: Persbericht Stedelijk Museum Amsterdam

Lees ook:Winnaar Kunstbende exposeert in Stedelijk Amsterdam
Lees ook:Kaarten Bowie Late Night zijn al uitverkocht
Lees ook:De Maakbare Mens in Zwolle
Lees ook:Groninger Museum plaatst rouwboek na overlijden David Bowie
Lees ook:Wim Crouwel in Design Museum Londen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>