Groninger Museum plaatst rouwboek na overlijden David Bowie

Album cover shoot for Aladdin Sane, 1973 (detail)
Design by Brian Duffy and Celia Philo, make up by Pierre La Roche
Photograph by Brian Duffy
© The David Bowie Archive and (under license from Chris Duffy) Duffy Archive Limited

Wanneer iemand overlijdt, dan is er altijd een persoonlijk verlies voor de mensen die achterblijven. Maar als die persoon ook nog eens bekend is, dan voelt de hele wereld met de familie mee. Sinds eerder vandaag bekend werd dat David Bowie op 69-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van kanker, toont iedereen zijn of haar medeleven. Dat geldt ook voor het Groninger Museum, waar momenteel de tentoonstelling ‘David Bowie is’ te zien is. 

Op Twitter laat het museum weten het nieuws nog steeds niet te kunnen geloven. Tevens laat het museum weten dat door de drukte in het webverkeer de sites van het museum zelf maar ook de website DavidBowie-Groningen.nl niet geheel naar behoren werken. De tentoonstelling van David Bowie is vandaag gewoon geopend, de rest van het museum is gesloten. In de entreehal van het museum ligt een rouwboek. Om het boek te tekenen is geen ticket vereist.

Hoe het Groninger Museum de tentoonstelling gaat aanpassen na het overlijden van Bowie is nog niet bekend. Hier wordt op korte termijn nader overleg over gepleegd. De speciale Virtual Bowie Coupé die de NS vanuit Zwolle naar Groningen laat rijden zal in ieder geval deze maand nog steeds rijden op zaterdag en zondag.

BRON: NS en Groninger Museum

Lees ook:Kaarten Bowie Late Night zijn al uitverkocht
Lees ook:Groninger Museum maakt zich klaar voor tentoonstelling David Bowie
Lees ook:Bowie-tentoonstelling leidt tot presentatie nieuwe vinyl-releases
Lees ook:Laatste maand van David Bowie is in Groninger Museum
Lees ook:Groninger Museum viert verjaardag David Bowie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>