Winnaar Kunstbende exposeert in Stedelijk Amsterdam

Geert Sweep met zijn winnende werk in Utrecht CREDITS: Stedelijk Museum Amsterdam

Geert Sweep is pas 13 jaar en zijn kunst is op 22 april al te zien in het Stedelijk Museum Amsterdam. Deze winnaar van Kunstbende 2015 maakt zijn opwachting in het event Blikopeners x Kunstbende. 

Afgelopen september nam de 13-jarige Geert Sweep uit Utrecht deel aan de landelijke finale van Kunstbende met zijn inzending van het multidimensionale beeld Walking Party: een mix van realisme, surrealisme en pop-art. Het gaat over een opgedofte vrouw, op weg naar een feest, waarbij ze haar omgeving enthousiasmeert. Het werk werd zeer enthousiast ontvangen door de jury. Het juryrapport luidde: ‘Je hebt een erg hoog niveau voor je leeftijd. 2D en 3D heb je overtuigend samengebracht. Je concept is origineel, het schuurt en het wringt.’ Als hoofdprijs mag Geert een avond zijn werk presenteren in het auditorium van het Stedelijk. Speciaal voor deze avond heeft hij nog een beeld gemaakt onder begeleiding van ontwerper Maarten Baas. Beide werken worden als eenheid tentoongesteld.

De Blikopeners, jongeren in dienst van het Stedelijk, grijpen dit moment aan voor een evenement dat compleet in het teken staat van creativiteit. Een panel van experts – waaronder fotograaf Koos Breukel – vertelt alles over de weg naar het kunstenaarschap. Creativiteit kan geuit worden in een workshop over graffitikunst en de Blikopeners geven speedtours door de collectie, met het werk van de Kunstbende-prijswinnaar als vertrekpunt. Als kers op de taart wordt deze bomvolle avond op zijn kop gezet door de elektropunk van 45ACIDBABIES. Te hard dansen is geen probleem: mocktails en bitterballen helpen de jonge bezoekers er zo weer bovenop.

Kunstbende is een landelijke netwerkorganisatie die sinds 1991 jong creatief talent ontdekt, ontwikkelt en exposeert via een landelijke wedstrijd in kunst en cultuur voor jongeren van 13 t/m 18 jaar. Na voorrondes in hun eigen regio gaan de geselecteerde deelnemers door naar de landelijke finale, met kans op een optreden tijdens een prestigieus festival. Inmiddels hebben 90.000 jongeren meegedaan, met veel bekende namen uit de Nederlandse industrie: van Trijntje Oosterhuis tot Martin Garrix. Kunstbende wordt ondersteund door ArtEZ hogeschool voor de kunsten (hoofdpartner), Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds – Van der Jagt Zwolsman Fonds en VSBfonds.

BRON: Persbericht Stedelijk Museum Amsterdam

Lees ook:Blikopeners Stedelijk Museum presenteren Friday Night
Lees ook:Scholieren exposeren in jubilerend Van Abbemuseum
Lees ook:Stedelijk Museum en MTV werken samen
Lees ook:De Maakbare Mens in Zwolle
Lees ook:Michael Gibbs in het Stedelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>