Wim Crouwel in Design Museum Londen

Het Design Museum in London heeft een overzichtstentoonstelling van het werk van Wim Crouwel: “A Graphic Odyssey”. Met deze tentoonstelling eert het museum Crouwels oeuvre als grafisch ontwerper. In Nederland is Crouwel bij de meeste mensen bekend van de postzegels maar hij heeft natuurlijk ook jarenlang de posters voor het Stedelijk ontworpen.

De tentoonstelling toont voorbeelden uit Crouwel zijn gehele carrière. Zo is er aandacht voor zijn werk bij Total Design en het Stedelijk Museum. Zijn iconische poster- en typografie ontwerpen komen aan bod, maar ook minder bekende ontwerpen worden niet vergeten.

Het Design Museum heeft tevens allerlei extra activiteiten rondom de tentoonstelling georganiseerd. Zo zijn er onder andere: een design wedstrijd voor kinderen en een speciale countdown op Facebook. Het leukste is wellicht nog wel, dat je tijdens de tentoonstelling kunt overnachten in een speciale Crouwel kamer in het Andaz Hotel. Hoewel het behang niet door hemzelf is ontworpen, is het wel op zijn ontwerp geïnspireerd en door hem gesigneerd. Design website Dezeen organiseerde een interview met Wim Crouwel in deze hotelkamer en legde het vast met de camera.

Interview: Wim Crouwel at the Design Museum 1 from Dezeen on Vimeo.

Interview: Wim Crouwel at the Design Museum 2 from Dezeen on Vimeo.

Mocht je de tentoonstelling willen bezoeken, dan is het wellicht leuk om te kijken of je nog kaarten kunt krijgen voor een speciaal interview met Wim Crouwel op 23 juni. Hier kan je als bezoeker namelijk bij aanwezig zijn. De tentoonstelling duurt nog tot en met 3 juli.

Lees ook:2 leuke nieuwe museum apps
Lees ook:Design van eigen bodem
Lees ook:Ontwerper Ron Arad in Stedelijk Museum
Lees ook:Pierre di Sciullo stijlt Stedelijk
Lees ook:Royalty ‘speuren’ in Design Derby Cuypershuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>