Eerste veiling Art Europe Auctions enthousiast ontvangen

De eerste veiling van Art Europe Auctions was een groot succes CREDITS: Art Europe Auctions via Coebergh PR

Het nieuwe veilinghuis Art Europe Auctions heeft zich met de eerste veiling op zondag 13 december in Amsterdam stevig op de kaart gezet. Na een grootse launch, enkele private viewings, de kijkdagen en volle aandacht van de media wist Art Europe naast de reguliere verzamelaars een groot publiek van nieuwe kopers uit binnen- en buitenland aan te trekken. De enigszins onorthodoxe aanpak heeft haar vruchten afgeworpen. Het veelzijdige aanbod, op eclectische wijze tentoongesteld in een uitdagende industriële omgeving, was van internationale kwaliteit. Hiermee werd, na jaren van een moeizame kunstmarkt, een passend antwoord gegeven op de hedendaagse vraag. Onder andere door optimaal gebruik te maken van de internetmogelijkheden en gunstige verkoopvoorwaarden heeft Art Europe voor zowel kopers als verkopers een concurrerende positie in de kunstwereld ingenomen.

In de overvolle zaal werd ‘A Lady in a Beach Chair’ door Isaac Israëls voor € 86.000 verkocht aan een Nederlandse verzamelaar. Mesdag’s ‘Bomschuiten at Sea’ ging voor € 40.000 onder de hamer en de ‘Campbell’s Soup’ screenprint van Andy Warhol haalde een mooie prijs van € 15.000. Een ander hoogtepunt, Ron Arad’s ‘Chair Blo-Void 1′ werd afgeslagen op ruim € 32.000. Binnen het gevarieerde aanbod ging een indrukwekkende mammoettand van ca. 40.000 jaar oud voor € 5.500 naar een nieuwe eigenaar (bedragen zijn afgerond en incl. Buyer’s Premium).

De oprichters Roderick Preys en Peter Paul Guthman hebben hun doel bereikt. Art Europe heeft een indrukwekkende entree gemaakt in de kunstwereld. Guthman: “In de huidige markt een dergelijk avontuur aan te gaan is natuurlijk heel spannend, maar het werd hoog tijd. De combinatie van een breed aanbod en een nieuwe benadering heeft en enorme belangstelling gegenereerd.” Preys: “Het was hard werken, maar met een team van hoogwaardige specialisten hebben we duidelijk de juiste snaar weten te raken. Door te focussen op bijzondere, kwalitatief hoogstaande objecten, en niet alleen op een hoge prijs, zijn we voor iedere geïnteresseerde bereikbaar gebleken.”

De volgende veiling staat gepland voor voorjaar 2016 en zal op een andere locatie plaatsvinden. Inbreng is vanaf heden mogelijk.

BRON: Persbericht Art Europe Auctions

Lees ook:Art Europe Auctions is klaar voor de start
Lees ook:Art Europe houdt nieuwe veilingen
Lees ook:Verkoop werk Daan van Golden levert recordprijs op
Lees ook:Notaris ziek: van live-veiling naar online veiling
Lees ook:Europese Van Gogh locaties gaan samenwerken: Van Gogh Europe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>