Bruikleenveiling Beelden aan Zee levert 50.000 euro op

Veilingmeester Arno Verkade tijdens de bruikleenveiling in museum Beelden aan Zee CREDITS: Beelden aan Zee

Een recordopbrengst viel museum Beelden aan Zee gisteravond ten deel, op de derde bruikleenveiling die het museum organiseerde. De 50.000 euro die werd opgehaald komt ten goede aan de tentoonstelling Picasso in Antibes. Keramiek en sculptuur 1947-1960, die in het najaar van 2016 zal worden georganiseerd.

De geveilde beelden uit de collectie Beelden aan Zee worden voor een jaar uitgeleend aan de hoogste bieders. Gisteravond gingen er onder andere beelden van Man Ray, Niki de Saint-Phalle, Auke de Vries, Botero en Jeroen Henneman onder de hamer. Zowel particulieren als bedrijven namen gisteravond deel aan de veiling. De veiling werd kosteloos uitgevoerd door veilinghuis Christie’s, met Arno Verkade als begenadigd veilingmeester. De aanwezigheid van beeldhouwers Auke de Vries en Jeroen Henneman, die over hun beelden vertelden, creëerde betrokkenheid en hierdoor werd het publiek aangemoedigd om te bieden.

Dankzij de bruikleenveiling is het mogelijk om een waardevol museaal beeld thuis of op kantoor tentoon te stellen, voor de periode van één jaar. Daarna gaan de beelden weer terug naar het museum. Het concept van de bruikleenveiling is ontwikkeld door de Sculpture Club van museum Beelden aan Zee, één van de belangrijkste steunkringen van het museum. In 2011 en 2013 werden de eerste edities van de veiling georganiseerd.

De opbrengst van de veiling van de 21 beelden is een prachtige opmaat naar de tentoonstelling ‘Picasso in Antibes. Keramiek en sculptuur 1947-1960′ die Beelden aan Zee in het najaar van 2016 organiseert in samenwerking met het Musée Picasso in Antibes. De tentoonstelling geeft een zinnenprikkelend beeld van de periode die Pablo Picasso doorbracht aan de Franse Rivièra; een vitale periode uit zijn rijke oeuvre waarin hij het keramiek herontdekte en ook zijn sculpturale werk nieuw leven inblies.

BRON: Persbericht Museum Beelden aan Zee

Lees ook:Beelden aan Zee houdt exclusieve bruikleenveiling
Lees ook:Topstukken van Picasso voor het eerst in Nederland
Lees ook:Sotheby’s Londen: Keramiek van Picasso onder de hamer
Lees ook:Picasso aan Zee – Keramiek & Sculptuur
Lees ook:Fotograaf portretteert vijftig kunstenaars

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>