Sotheby’s Londen: Keramiek van Picasso onder de hamer

Een van de items uit de veiling FOTO: Sotheby’s

Natuurlijk gaat keramiek van Pablo Picasso niet letterlijk onder de hamer, maar wel degelijk onder de veilinghamer. Veilinghuis Sotheby’s in Londen veilt op 7 mei aanstaande namelijk een aantrekkelijke partij keramiek van de Spaanse kunstenaar. De veiling is een vervolg op een eerdere veiling in maart vorig jaar. Toen werd de veiling Important Ceramics by Pablo Picasso from a Private Collection gehouden, waarbij alle kavels werden verkocht!

In de nieuwe veiling worden meer dan 170 stukken van keramiek verkocht. De 170 werken kennen een grote diversiteit. Er zitten borden bij, maar ook vazen, schalen, kommen, tegels en kannen. De werken hebben zowel mythische als klassieke voorstellingen, maar ook portretten van dieren en mensen komen er in terug. Ook linosnedes uit de laatste periode uit het leven van Picasso komen terug in de stukken van keramiek. Pablo Picasso vond in keramiek een nieuwe vorm van kunst maken en hield zich gedurende de laatste 25 jaar van zijn leven regelmatig mee bezig. De diverse stukken variëren in waarde. De verwachte opbrengsten liggen tussen de 400 GBP (ongeveer 485 euro) en de 60.000 GBP (ongeveer 72.750 euro).

U vindt de veilingcatalogus hier.

 

Lees ook:Picasso-collectie verwisselt van eigenaar bij Sotheby’s
Lees ook:Nederlandse kunstverzamelaars slaan slag bij veiling Gustav Leonhardt-collectie
Lees ook:Bruikleenveiling Beelden aan Zee levert 50.000 euro op
Lees ook:Kunstwerken Monet en Picasso leveren grof geld op bij veiling Christie’s
Lees ook:Van Gogh levert bijna 50 miljoen euro op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>