Fotograaf portretteert vijftig kunstenaars

Fotograaf Hans de Bruijn exposeerde tot en met 14 juni 2009 in het prentenkabinet van het Cobra Museum. Hij toont de fraaie foto’s die hij de afgelopen twee jaar maakte van vijftig Nederlandse kunstenaars, onder wie Armando, Iris van Dongen, Job Koelewijn, Joep van Lieshout, Barbara Visser en Jeroen Henneman.

Zijn rondgang langs hun ateliers bracht hem uiteraard in klassieke schildersateliers en voormalige schoollokalen, maar ook in smetteloze kantoren en grote fabriekshallen.

Gelijktijdig met de expositie verscheen bij 99 Uitgevers het gelijknamige boek Atelier: Vijftig kunstenaarsportretten, met een inttroductie van kunstcriticus Hans den Hartog Jager. Op de (hierboven afgebeelde) coverfoto staat Jeroen Henneman.

Lees ook:De beesten van beeldhouwer Tom Claassen
Lees ook:Jeroen Krabbé ambasadeur Jeroen Bosch
Lees ook:Kunstproducent Mothership maakt Rotterdam groener
Lees ook:Kersttip: Kröller-Müller Museum
Lees ook:Bruikleenveiling Beelden aan Zee levert 50.000 euro op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>