Beelden aan Zee houdt exclusieve bruikleenveiling

Man Ray, Herma CREDITS: Museum Beelden aan Zee

Een beeld van Man Ray, Niki de Saint-Phalle, Botero of Jeroen Henneman voor thuis of op kantoor? Voor velen lijkt dit onmogelijk, maar dankzij de bruikleenveiling van museum Beelden aan Zee wordt een museaal beeld bereikbaar voor een grote groep mensen. De veiling vindt plaats op 18 november. In de veiling komt een aantal internationale namen aan bod; evenals een aantal bekende Nederlandse beeldhouwers zoals Auke de Vries en Arie Schippers. Van de laatste gaat een model van zijn bekende Mandela-monument onder de hamer. Van de Vlaamse beeldhouwer Renato Nicolodi wordt de sculptuur Kazemat 1 geveild; die tot afgelopen weekend nog te zien was op de grote zomertentoonstelling Vormidable. Dit wordt de derde editie van de bruikleenveiling in Beelden aan Zee, een uniek concept dat navolging heeft gekregen in de museale sector. De bruikleennemer steunt bovendien het museum voor de realisatie van de belangwekkende tentoonstelling Picasso in Antibes. Keramiek en Sculptuur 1947-1960, in het najaar van 2016. Partner in dit project is Veilinghuis Christie’s, die de veiling belangeloos uitvoert.

Tijdens de eerste twee edities van de bruikleenveiling in 2011 en 2013 werd er geboden door diverse bedrijven en particulieren. Het concept van de bruikleenveiling is ontwikkeld door de Sculpture Club van museum Beelden aan Zee, één van de belangrijkste steunkringen van het museum. Corine Krijgsman, oud-directeur van het John Adams Instituut, heeft dit jaar de keuze van de te veilen beeldhouwwerken gemaakt. Haar keuze biedt een representatieve doorsnede van de collectie moderne en hedendaagse beeldhouwkunst van museum Beelden aan Zee.

De opbrengst van de veiling van de 21 beelden komt ten goede aan de tentoonstelling Picasso in Antibes. Keramiek en sculptuur 1947-1960 die Beelden aan Zee in het najaar van 2016 organiseert in samenwerking met het Musée Picasso in Antibes. De tentoonstelling geeft een zinnenprikkelend beeld van de periode die Pablo Picasso doorbracht aan de Franse Riviera; een vitale periode uit zijn rijke oeuvre waarin hij het keramiek herontdekte en ook zijn sculpturale werk nieuw leven inblies.

BRON: Persbericht Museum Beelden aan Zee

Lees ook:Bruikleenveiling Beelden aan Zee levert 50.000 euro op
Lees ook:Topstukken van Picasso voor het eerst in Nederland
Lees ook:Picasso aan Zee – Keramiek & Sculptuur
Lees ook:Sotheby’s Londen: Keramiek van Picasso onder de hamer
Lees ook:Beelden aan Zee veilt museumstukken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>