Bijzondere kunstveiling in Kaatsheuvel: Theo Kuijpers verkoopt zijn collectie

Het werk ‘Onder de Garuda’ van Cornelis Le Mair, een absoluut topstuk uit de veiling CREDITS: Theo Kuijpers/BVA Auctions

Wie van kunst houdt, kan zijn of haar hart ophalen op zondag 22 februari. Want dan vindt in het Noord-Brabantse Kaatsheuvel een bijzondere, live, kunstveiling plaats. De veiling is in opdracht van kunsthandelaar Theo Kuijpers en wordt uitgevoerd door BVA Auctions. Onder de veilinghamer komen onder meer werken van Herman Brood, Kees van Dongen en Silvio Vigliaturo. 

Wat zo bijzonder is aan de veiling is niet alleen de collectie van de te veilen objecten, maar ook het feit dat BVA Auctions voor deze keer een live-veiling houdt. Normaal gesproken is BVA Auctions actief als online veiling, maar dit keer kunt u zelf getuige zijn van het veilingproces en wellicht ook zelf een bod doen. De catalogus voor de live-veiling liegt er in ieder geval niet om!

Diverse werken van diverse grote kunstenaars zullen onder de hamer gaan, waaronder het werk ‘Visserspost op Scheveningen’ van F. Corsius, het werk ‘Koe en Stier’ van Hennie Schouten of het topwerk ‘Dancing time on the bar at Hardrock cafe at Plaza Catalunya’ van Clemens Briels, allemaal werken met een waarde van ettele duizenden euro’s. Echter, er zijn werken bij met nog veel meer waarde, waaronder werken van Corneille en Cornelis Le Mair, waarbij de klapper toch wel het drieluik ‘Onder de Garuda’ is van Le Mair, zoals ook te zien is in het filmpje.

De collectie die in Kaatsheuvel geveild zal worden is op vrijdag 20 februari te zien tijdens een kijkdag, waarna een dag later een tweede kijkdag is met bovendien een pre-sale-optie. Deze pre-sale heeft als groot voordeel dat je als kunstliefhebber de mogelijkheid krijgt om kunst van je interesse voor de start van de internetveiling aan te kopen. Het verkochte object zal dan uiteraard uit de kavellijst van de betreffende veiling worden gehaald. Op zondag 22 februari is dan vervolgens de live-veiling. Alle niet-verkochte objecten uit die veiling gaan vervolgens naar een online veiling die op 23 februari van start gaat.

De te veilen werken maken grotendeels deel uit van de persoonlijke collectie van Theo Kuijpers. Kijk in het filmpje waarom hij zijn collectie van de hand doet en vergaap je alvast aan de vele mooie werken, die wellicht straks aan jouw muur thuis hangen!

Lees ook:Notaris ziek: van live-veiling naar online veiling
Lees ook:De collectie van Theo Kuijpers: zondag onder de hamer
Lees ook:Kunstenaars veilen werk in Rotterdam
Lees ook:Art Europe Auctions is klaar voor de start
Lees ook:Art Europe houdt nieuwe veilingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>