Beelden aan Zee veilt museumstukken

Jacques Lipchitz, Le Cri, 1928-1929, KMM, Otterlo

Op 17 november zal er bij Museum Beelden aan Zee te Scheveningen een nieuw fenomeen in de kunstwereld plaatsvinden: een zogenaamde ‘bruikleenveiling’. Er worden 26 sculpturen uit de huidige tentoonstelling “Allemensen! Het mooiste uit de collectie Beelden aan Zee” door veilinghuis Christie’s aan genodigde particulieren en bedrijven geveild. Deze mogen gedurende één jaar genieten van het ‘aangekochte’ beeld in de eigen werkomgeving of gewoon thuis.

Dit ludieke initiatief om inkomsten te genereren ontstond doordat veel museumbezoekers aangaven dat zij wel eens een origineel museumstuk in huis zouden willen hebben. Voor een selecte groep genodigden is het nu mogelijk om binnenkort te bieden op werken van bekende beeldhouwers als Giacomo Manzù, Ossip Zadkine, Marc Quinn, Man Ray en Atelier van Lieshout. De tentoonstelling “Allemensen! Het mooiste uit de collectie Beelden aan Zee” is nog tot en met 22 januari te bezoeken, dus de bieders zullen in ieder geval tot  januari moeten wachten voordat de sculpturen mee naar huis of werkplek genomen kunnen worden. De opbrengsten van de bruikleenveiling zal Museum Beelden aan Zee gebruiken voor de publicatie en de tentoonstelling over Jacques Lipchitz (1891-1973) die voor eind januari 2012 gepland staat. (Bron: DDK)

Lees ook:Bruikleenveiling Beelden aan Zee levert 50.000 euro op
Lees ook:Beelden aan Zee houdt exclusieve bruikleenveiling
Lees ook:De Verwoeste Stad nu rijksmonument
Lees ook:Atelier Van Lieshout wint de Harrie Tillieprijs 2015
Lees ook:Lipchitz tentoonstelling in museum Beelden aan Zee

1 Reacties // Reageer

One thought on “Beelden aan Zee veilt museumstukken

  1. Bronzen beeldjes liefhebber

    Leuk initiatief, maar geen ruimte voor grotere bronzen beelden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>