Werken van Claude Monet in de veiling bij Sotheby’s

La Seine à Argenteuil door Claude Monet CREDITS: Sotheby’s

Twee werken van de Franse kunstenaar Claude Monet zullen op 23 juni aanstaande in de veiling gaan bij Sotheby’s in Londen. De werken maken deel uit van de kunstverzameling van de eerder dit jaar overleden Ralph C. Wilson jr, de oprichter van de Buffalo Bills, een team uit de Amerikaanse National Football League.  

National Football was voor Wilson een passie, maar privé kende hij nog een andere passie: het verzamelen van kunst. Hij verzamelde wonderschone werken van diverse grote kunstenaars. De hoogtepunten uit de avondveiling voor impressionistische en moderne kunst worden daarbij gevormd door de werken van Claude Monet. Volgens Helena Newman, topvrouw bij Sotheby’s op het gebied van impressionistische en moderne kunst, zal er veel belangstelling zijn voor de werken. “Er is altijd veel interesse in werken die van museumkwaliteit zijn. Wij verwachten dan ook dat deze werken kopers over de gehele wereld zullen aanspreken. Buitengewone werken van Monet staan meer dan ooit in de belangstelling en deze twee werken zijn mooie voorbeelden van waarom Monet zo’n enorme aantrekkingskracht blijft behouden.” De twee werken zijn overigens gemaakt in twee verschillende periodes uit het leven van Monet, wat de aantrekkingskracht mogelijk nog verder vergroot.

Één van de werken die in de verkoop gaat is het werk La Seine à Argenteuil. Dit werk wordt alom beschouwd als één van de grootste meesterwerken van Claude Monet. De kans dat het werk binnen korte termijn nog eens op de markt komt is dan ook klein, volgens vice-voorzitter van Sotheby’s Charles Moffett. De geschatte waarde van dit werk ligt op 12 tot 17 miljoen dollar. Het andere meesterwerk van Monet op de veiling is Antibes, vue du plateau Notre Dame, dat naar verwachting 10 tot 13 miljoen dollar zal opbrengen. Dit werk toont een briljante compositie van de Franse zuidkust.

Overigens worden er tijdens de veiling niet alleen werken van Claude Monet geveild. Er gaan nog twee werken onder de hamer uit de collectie van Wilson. Het derde werk is dat Édouard Manet: Jeune Femme dans les Fleurs. Dit werk was voor het laatst op een veiling in 1998 toen Wilson het kocht. Het vierde werk is van Alfred Sisley en betreft het schilderij Les bords du Loing. Deze werken zullen naar verwachting minder geld opbrengen, maar zijn nog steeds miljoenen waard met respectievelijk 5 tot 7 miljoen dollar voor dat van Manet en 1,6 tot 2,5 miljoen dollar voor dat van Sisley.

Lees ook:Kunstwerken Monet en Picasso leveren grof geld op bij veiling Christie’s
Lees ook:Dè Waterlelies van Monet onder de hamer
Lees ook:Werk Mondriaan levert toch geen recordprijs op bij Sotheby’s
Lees ook:Six Self Portraits van Andy Warhol levert ruim 30 miljoen dollar op
Lees ook:Belgische verzamelaars in China veilen werken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>