Belgische verzamelaars in China veilen werken

In Azië,  en dan met name onder de Chinese verzamelaars,  is het verzamelen  van Chinese hedendaagse kunst een ware Hype. Daarom kondigde Sotheby’s in Hong Kong op woensdagochtend met veel tamtam  de komende veiling aan. In totaal zullen er 106 werken uit de jaren 80 en begin jaren 90 eeuw worden geveild. De werken zijn nu nog eigendom van Guy Ullens en zijn vrouw, Myriam, Belgische verzamelaars die in 2007 het Ullens Center for Contemporary Art openden in een voormalig munitie complex te Beijing.

De veiling zal op 3 april plaatsvinden bij Sothebey’s in Hong Kong en zal naar verwachting tussen de 12,7 en 16,7 miljoen dollar opbrengen. Te koop is werkelijk van alles, van schilderijen en sculpturen tot fotografie en installaties. De hoogtepunten van de veiling zullen waarschijnlijk zijn: Zhang Xiaogang’s triptiek “Forever Lasting Love” (1988), deze wordt geschat op 3,2 tot 3,8 miljoen dollar, en Wang Guangyi’s “Mao Zedong: P2, 1988,” een van de schilders eerste schilderijen uit een serie over Mao.

Zhang Xiaogang, Forever Lasting Love, 1988

De heer Ullens vertelde dat hij werken verkoopt om zo weer ruimte maken voor nieuwe jonge kunstenaars. Iets wat altijd al zijn passie is geweest.

Lees ook:Chinese moderne kunst brengt miljoenen op
Lees ook:Sotheby’s veilt hedendaagse kunst Azië
Lees ook:Hong Kong Art Fair 2011 van start
Lees ook:Art Basel gaat naar Azië
Lees ook:Chinese nepbieder heeft eigen veilinghuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>