Kunstwerken Monet en Picasso leveren grof geld op bij veiling Christie’s

Een veiling met topstukken bij Christie’s CREDITS: Christie’s

Kunstwerken van Claude Monet en Pablo Picasso hebben grof geld opgeleverd bij een veiling van veilinghuis Christie’s. Drie schilderijen van Pablo Picasso en een werk van Claude Monet hebben tijdens een veiling in New York samen zo’n 53 miljoen euro opgebracht. 

Onder de schilderijen bevond zich onder meer een versie van de wereldberoemde Waterlelies van Claude Monet. Dit werk behoorde tot de collectie van de Clark Family. In 2011 overleed kunstverzamelaarster Huguette Clark. Zij was de eigenaresse van Nymphéas van Monet. Bij haar overlijden liet ze een kunstverzameling na van ruim 215 miljoen euro. Het werk van Monet bracht op de veiling €19,472,400 op, betaald door een Aziatische koper. Daarmee was dit werk het absolute topstuk van de veiling.

Maar ook de werken van andere grote schilders, waaronder Picasso en Kandinsky, leverden het nodige op. Het portret Dora Maar van Picasso verruilde van eigenaar voor 16,246,800 euro. Een werk van Wassily Kandinsky en een werk van Amedeo Modigliani brachten beiden ruim 12,3 en 12,6 miljoen euro op. De totale veiling bracht  285,879,000 miljoen dollar op. De veiling is echter nog niet afgelopen. In totaal was de collectie van de Clark Family, maar ook die van de Viktor and Marianne Langen Collection ondergebracht in drie veilingen. De tweede veiling bracht nog eens ruim 7 miljoen dollar op terwijl de derde veiling op dit moment nog gaande is. In deze veiling bevinden zich topstukken van Pierre-Auguste Renoir, Paul Cezanne, Auguste Rodin, Camille Pisarro en zelfs Belgische en Nederlandse schilders als Theo van Rysselberghe en Kees van Dongen.

Lees ook:Werk van Picasso levert recordbedrag op
Lees ook:Christie’s verkoopresultaten vallen ook tegen
Lees ook:Werken van Claude Monet in de veiling bij Sotheby’s
Lees ook:Werk Mondriaan levert toch geen recordprijs op bij Sotheby’s
Lees ook:2010 geweldig jaar voor Christie’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>