De Grote Kunstshow komt terug

De Grote Kunstshow van de Stadsschouwburg CREDITS: Stadsschouwburg Amsterdam

Op zondag 30 november is de Stadsschouwburg Amsterdam wederom voor één dag een museum tijdens de tweede editie van De Grote Kunstshow. Een bijzondere selectie schrijvers en presentatoren verleent dit jaar medewerking, waaronder Abdelkader Benali (schrijver), Elspeth Diederix (kunstenaar),Caro Verbeek (geurhistoricus) en Hannah van Wieringen(schrijver/actrice). Na zijn ontwapenende optreden van vorig jaar is de Vlaamse theatermaker Lucas de Man opnieuw presentator van De Grote Kunstshow.

De Grote Kunstshow presenteert kunstwerken van prominente hedendaagse Nederlandse kunstenaars. De werken zijn afkomstig uit de Rabo Kunstcollectie, één van de belangrijkste bedrijfscollecties van Nederland. De Grote Kunstshow presenteert ook een werk van Marlene Dumas, parallel aan haar tentoonstelling in het Stedelijk Museum, maar dan wel op een heel andere manier dan in het museum. De Grote Kunstshow wordt afgesloten met een bijzondere presentatie van een werk van Job Koelewijn. Meer dan vorig jaar zal de selectie van kunstwerken de verschillende zintuigen van het publiek bedienen.

De Grote Kunstshow brengt beeldende kunst op een andere, theatrale manier voor het voetlicht. Tijdens de anderhalf uur durende show wordt het klassieke museummodel omgedraaid. Het publiek wandelt niet langs de kunstwerken, maar krijgt ze – gezeten op het podium van de Grote Zaal – één voor een theatraal gepresenteerd.  Met licht en geluid, drama en verstilling, gesprek en monoloog presenteren de kunstwerken zichzelf of vertellen anderen, geïnspireerd op het werk, hun verhaal.

Cultuuradviseur Johan Idema is initiatiefnemer van De Grote Kunstshow. Eerder dit jaar ontving hij, mede vanwege De Grote Kunstshow, een oeuvreprijs als “radicale vernieuwer in de kunstwereld.” De Grote Kunstshow wordt geproduceerd door Johan Idema, curator Nina Folkersma en de Stadsschouwburg Amsterdam. De Grote Kunstshow is onderdeel van de serie Expanding Theatre van de Stadsschouwburg en vormt dit jaar de afsluiting van Amsterdam Art Weekend.

Kijk voor de tijden van De Grote Kunstshow en de prijzen van kaarten op de website van de Stadsschouwburg Amsterdam.

Lees ook:Etiquette in het museum: How to Visit an Art Museum?
Lees ook:Decorstukken Boekenbal onder de hamer
Lees ook:Kunsthal eert 8mm film
Lees ook:Vallende engelen in Amsterdam
Lees ook:Kunst App van de week: Pan It 2.0 (Pan Amsterdam)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>