Kunsthal eert 8mm film

Tijdens het International Film Festival Rotterdam (26 jan. – 6 feb.) staat de Kunsthal in het teken van Kodachrome 40 Asa (8mm) filmpjes. Dit type filmpje dat in het verleden veel voor de fotocamera werd gebruikt, is niet meer.

Kodak 8 mm filpje

De productie van Kodaks bekende gele doosje ligt al sinds 2006 stil. De Kunsthal in Rotterdam presenteert daarom, in het kader van het film festival, een project van filmmaker Johan Kramer. Met de laatste 25 gele doosjes maakte Kramer 25 portretten van 8-jarigen uit heel Nederland en bezorgt hun wellicht een onvergetelijke jeugdherinnering. Met dit project zegt de Kunsthal deze legendarische super-8 film op een unieke manier vaarwel.

Andere tentoonstellingen op dit moment in de Kunsthal lopen: Edvard Munch – tot en met 20 februari
Wim Oepts – tot en met 3 april
Voodoo van Gaël Turine – tot en met 13 maart

Lees ook:Hollandse Meesters in Kunsthal Rotterdam
Lees ook:Ode aan de Vrouw van Edwin de Vries
Lees ook:Kunsthal Rotterdam en International Film Festival Rotterdam komen samen tijdens MASH-UP!
Lees ook:Tim Hollander verovert de Kunsthal
Lees ook:Kunsthal Rotterdam gaat gekleurde zomer tegemoet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>