Stedelijk Museum ontvangt bijzonder stuk van Erik Andriesse

Schaal zonder titel FOTO: Peter Cox

Naar aanleiding van de succesvolle tentoonstelling Erik Andriesse: de onbekende keramiek, hebben de erven van Andriesse een werk aan het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch geschonken. Het gaat om een schaal die Erik Andriesse maakte in 1993 in het Europees Keramisch Werkcentrum te Den Bosch.

Het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch is verheugd met de schenking. Het museum bezat al twee stukken van Erik Andriesse en heeft naar aanleiding van de tentoonstelling hier nog twee stukken aan toegevoegd. Een half jaar voor zijn vroege dood in maart 1993 begon Andriesse met het beschilderen van grote vazen en schalen. Het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch nodigde de kunstenaar hierop uit in Den Bosch te komen werken. Hier ontstond meer ruimtelijk werk, waaronder de juist geschonken schaal met de afbeelding van een rog.

De afgelopen maanden bezochten ruim 27.000 bezoekers de tentoonstelling van Andriesse, die nog te zien is tot en met 29 november.

BRON: Persbericht Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch 

Lees ook:De onbekende keramiek van Erik Andriesse
Lees ook:Samenwerking musea Den Bosch werpt vruchten af
Lees ook:The Fish Pond Song in Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch trekt record aan bezoekers
Lees ook:Stedelijk Museum’s-Hertogenbosch presenteert Bosch Young Talent Show
Lees ook:Bosch Grand Tour gaat bijna van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>