Timo de Rijk is nieuwe directeur Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch

CREDITS LOGO: Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch

Timo de Rijk, hoogleraar designgeschiedenis aan de Technische Universiteit Delft en de Universiteit Leiden wordt de nieuwe directeur van het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch. Hij volgt per 15 september de in maart onverwacht overleden René Pingen op. Zowel nationaal als internationaal geniet De Rijk (1963) een grote bekendheid op het gebied van de hedendaagse vormgeving, niet alleen dankzij zijn vele publicaties, maar ook en vooral vanwege een aantal spraakmakende tentoonstellingen die hij in de Beurs van Berlage, de Kunsthal en het Gemeentemuseum Den Haag heeft georganiseerd. Timo de Rijk beschikt over een groot (inter)nationaal netwerk en zal het designprofiel van het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch verder versterken.

Het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch staat internationaal bekend om de unieke collectie keramiek en sieraden van kunstenaars en vormgevers. Het museaal programma legt de nadruk op presentaties van vernieuwende kunst en design. Timo de Rijk is onder meer voorzitter van de BNO (Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers), voorzitter van de Rotterdam designprijs, heeft zitting in de adviesraad van de Gerrit Rietveldacademie en is ambassadeur van platform What Design Can Do.

BRON: Persbericht Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch

 

Lees ook:Vooraankondiging: Daniel Kruger en zijn sieraden en keramiek
Lees ook:Gratis naar Stedelijk Museum Den Bosch
Lees ook:Design van eigen bodem
Lees ook:René Pingen, directeur Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch, overleden
Lees ook:Stedelijk Museum ontvangt bijzonder stuk van Erik Andriesse

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>