Toch geen Guggenheim voor Helsinki?

De gemeenteraad van Helsinki heeft gisteren tegen de bouw van een filiaal van het Guggenheim gestemd. De Guggenheim stichting had voorgesteld om een dependence in de hoofdstad nabij het water te laten bouwen. De kosten werden op €140 miljoen beraamd maar een krappe meerderheid (8 tegen 7) heeft ervoor gezorgd dat dit plan voorlopig niet zal doorgaan.

De voornaamste reden dat er geen Guggenheim in Helsinki lijkt te komen, is de financiering van het plan. Volgens The Guardian vond de Finse minister van cultuur het nogal vreemd dat de Finse belastingbetaler zou moeten opdraaien voor maar liefst 100 miljoen euro terwijl de rijke Guggenheimstichting zelf amper zou bijdragen. De minister zei hierover bijvoorbeeld: “It is also worth considering whether Finnish taxpayers should finance a rich, multinational foundation in the first place”.

Lees ook:Guggenheim Museum in Helsinki?
Lees ook:Helsinki kan op zoek naar sponsoren voor Guggenheim
Lees ook:Geen gratis musea voor kinderen
Lees ook:Nationaal Historisch Museum nu al duurder
Lees ook:Jonge kunstenaars uitgedaagd voor deelname aan ‘The Art of Basware’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>