Helsinki kan op zoek naar sponsoren voor Guggenheim

De Guggenheimstichting staat positief tegenover de bouw van een filiaal in Helsinki. Dit heeft Ari Wiseman, adjunct directeur van de stichting, in een interview met de Finse krant Helsingin Sanomat laten weten toen hij werd gevraagd naar de voortgang van het haalbaarheidsonderzoek. Als het museum inderdaad gebouwd zal worden, dan zal het naar schatting tussen de 100 en 200 miljoen euro gaan kosten.

Het Guggenheim Helsinki zou in een geheel nieuw pand moeten komen. Wiseman vertelde in het interview dat hij de wijk Katajanokka als een interessante optie zou zien. De burgemeester van Helsinki gelooft ook dat de bouw zal doorgaan en zei hierover: “Yes, it will be set up in Helsinki in 2018.” In tegenstelling tot Wiseman heeft de burgemeester echter geen specifieke voorkeur voor een wijk in Helsinki en zegt hierover:”The crucial question is the opening of a Guggenheim museum in Helsinki in the first place; I am open to all optional locations”.

Mocht de bouw inderdaad doorgaan, dan zal het gemeentebestuur van de stad echter wel naar mogelijke sponsoren moeten kijken. Een lid van de gemeenteraad heeft al aangegeven dat de stad Helsinki de kosten voor de bouw anders niet kan opbrengen: ”The City of Helsinki would not be able to pay for it alone. Such a proposal would simply not be passed at the City Council”. (Bron: Helsingin sanomat)

Lees ook:Toch geen Guggenheim voor Helsinki?
Lees ook:Guggenheim Museum in Helsinki?
Lees ook:Arles zet Frank Gehry in de wachtkamer
Lees ook:Bouw Caspar-David Friedrich museum vertraagd
Lees ook:Nationaal Historisch Museum nu al duurder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>