Guggenheim Museum in Helsinki?

Foto: Justin Lane/ EPA

De Finse gemeente Helsinki bracht gisteren in een persbericht naar buiten dat de Guggenheimstichting is begonnen met het onderzoeken van de mogelijkheden voor het bouwen van een museum voor moderne kunst in de Finse hoofdstad.

De burgemeester van Helsinki, Jussi Pajunen, vertelde verslaggevers dat de gemeente het als een enorme kans ziet voor de lokale- en regionale gemeenschap en voor de kunstwereld in het algemeen. Het museum zal zich waarschijnlijk over 7 jaar kunnen aansluiten bij het wereldberoemde netwerk van Guggenheim musea.

De Solomon R. Guggenheimstichting heeft gepland de studie naar de haalbaarheid van het project tegen het einde van dit jaar te voltooien. Dit onderzoek zal naar schatting rond de 2,5 miljoen dollar (1,88 miljoen euro) gaan kosten.

R. Armstrong, de directeur van de Guggenheimstichting, gaf op persconferentie aan verheugd te zijn met het initiatief. Hij benadrukte dat er momenteel geen andere haalbaarheidsstudies lopen. Armstrong vond het nog te vroeg om te spreken over eventuele tentoonstellingen maar wees er op dat de andere Guggenheim musea vaak kunstwerken onderling uitwisselen.

Lees ook:Toch geen Guggenheim voor Helsinki?
Lees ook:Helsinki kan op zoek naar sponsoren voor Guggenheim
Lees ook:Einde Guggenheim Berlijn
Lees ook:Nationaal Historisch Museum nu al duurder
Lees ook:Aannemer gezocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>