Jonge kunstenaars uitgedaagd voor deelname aan ‘The Art of Basware’

Alma Mater, een zeer gedetailleerde tekening van een geverfd gezicht van kunstenaar Jyri Ala-Ruona die in 2015 The Art of Basware won.

Basware heeft vandaag het startsein gegeven voor de zeventiende editie van ‘The Art of Basware’, de jaarlijks terugkerende wedstrijd waaraan jonge kunstenaars van over de hele wereld kunnen meedoen. Het thema van dit jaar staat in het teken van ‘Lead the way’.

Jane Broberg, Senior Vice President Human Resources bij Basware: “The Art of Basware richt de schijnwerpers op jonge en opkomende artiesten die over een enorm creatief talent beschikken. We willen deze artiesten ondersteunen bij hun carrière en artistieke ontwikkeling, waarbij we aan de andere kant tegelijkertijd laten zien hoe je creativiteit en commercie onderling kunt verbinden. De deelnemers hebben complete vrijheid hoe zij het thema ‘Lead the way’ interpreteren en tot uiting brengen. In juni verschijnt er een shortlist met de gegadigden voor de uiteindelijke prijs.”

The Art of Basware is populair bij de internationale kunstenthousiastelingen. ‘Lead the way’, het thema van dit jaar, is een belangrijke mantra voor iedere kunstenaar en zijn/haar creatieve proces. Daarnaast is het ook een van de kernwaarden van Basware. Deelname aan The Art of Basware is vrij toegankelijk, waarbij alle inzendingen op 25 april aanstaande binnen moeten zijn. Deelnemers dienen jonger dan 30 jaar te zijn en kunnen met maar liefst met drie inzendingen meedoen. De uiteindelijke winnaar krijgt een bedrag van 5.000 euro overhandigd. De winnaar wordt door een panel van experts op 8 juni aanstaande in het Helsinki Music Centre in de Finse hoofdstad aangewezen. Het winnende kunstwerk zal ook onderdeel worden van Basware’s steeds groeiende kunstcollectie.

Uiteindelijk zal het winnende werk, samen met andere kunstwerken van de shortlist, worden tentoongesteld in het Helsinki Music Centre in Finland. Deze tentoonstelling is voor het publiek van 8 juni tot en met 28 juni aanstaande geopend. Ook op Pinterest is de tentoonstelling te vinden.  In 2015 won Jyri Ala-Ruona met zijn werk Alma Mater, een zeer gedetailleerde tekening van een geverfd gezicht die men zou kunnen verwarren met een foto als je hem van veraf zag. Afgelopen jaar mocht de jury maar liefst 400 inzendingen verwelkomen waaronder enkele werken uit Nederland.

BRON: Persbericht Havana Orange

Lees ook:Helsinki kan op zoek naar sponsoren voor Guggenheim
Lees ook:Schoemaker Plantage zoekt kunstenaars voor oude loods
Lees ook:ZomerExpo2012
Lees ook:Guggenheim Museum in Helsinki?
Lees ook:Inschrijving Emirates Airlines kunstprijs geopend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>