Nationaal Historisch Museum nu al duurder

Het Nationaal Historisch Museum gaat meer kosten dan de 50 miljoen euro die het Rijk wil betalen. De twee directeuren van het museum zeggen in een interview in De Gelderlander dat ze  pakweg 100 miljoen nodig hebben.

“Voor 50 miljoen euro kunnen wij onze ambities onmogelijk waarmaken”, zegt directeur Erik Schilp vandaag in het regionale dagblad. Hij is op jacht naar externe geldschieters voor de bouw en de inrichting van het nieuwe museum. “Ik verwacht nog eenzelfde bedrag uit de markt te moeten halen.”

Ook mede-directeur Valentijn Byvanck neemt met minder geen genoegen. Volgens hem moet het nieuwe gebouw bij het Openluchtmuseum in Arnhem uitgroeien tot een icoon, “met een uitstraling als het Guggenheim in Bilbao”.

Enige megalomanie kan de twee directeuren niet worden ontzegd. Volgens De Gelderlander hebben ze de vooraanstaande architecte Francine Houben aan de kant geschoven. Haar ontwerp voor een zogenoemde Canontoren wordt mogelijk ingeruild voor een duurder plan van een andere, mogelijk buitenlandse architect.

Lees ook:Toch geen Guggenheim voor Helsinki?
Lees ook:Juryvoorzitter prijst zichzelf
Lees ook:Ontslag directeuren in kunstensector
Lees ook:Kabinet en Rijksmuseum kopen samen twee Rembrandts
Lees ook:Nationaal Museum moet bij Openluchtmuseum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>