Museum de Fundatie gaat verbouwen

Vanaf vandaag is Museum de Fundatie aan de Blijmarkt te Zwolle gesloten tot december 2012 in verband met een grootscheepse verbouwing. Veel musea in Nederland waren het afgelopen jaar gedeeltelijk- of geheel gesloten in verband met een opknapbeurt, verbouwing of uitbreiding. Nu is het ook de beurt aan Museum de Fundatie die zal gaan uitbreiden door een extra koepel op het dak toe te voegen. Toch kun je tot de heropening genieten van een uiteenlopend tentoonstellingsaanbod.

Het museum zal pas 12 december 2012 weer heropenen, maar tot die tijd kunnen we gelukkig wel bij de dependance in kasteel Heino terecht en organiseert het museum een reeks compacte tentoonstellingen op openbare plekken in Zwolle. Zo zal er vanaf 20 januari het werk Open Monden van Barbara Broekman en het werk van fotograaf Herb Alfonso in het Deltion College te zien zijn en in kasteel Heino kun je vanaf zondag 19 februari de tentoonstelling Anton Heyboer – Missing Years bekijken.

In kasteel Heino wordt een overzicht getoond van Heyboers vroege werk, gemaakt tussen 1953 en 1960, uit zijn verloren gewaande ‘Haarlemse periode’. De ruim 150 etsen en schilderijen die Heyboer in de jaren vijftig maakte behoren tot zijn meest oorspronkelijke werk en laten een ander beeld zien dan wat tot nu toe van hem bekend is, zo laat Museum de Fundatie weten.

Lees ook:Museum De Fundatie toont beelden op Lowlands
Lees ook:Recordjaar voor De Fundatie
Lees ook:André van Duin opent expo Anton Heyboer
Lees ook:Topstukken uit de Gouden 15e eeuw van Zwolle
Lees ook:Museumweekend in Zwolle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>