Recordjaar voor De Fundatie

Museum De Fundatie trekt een recordaantal bezoekers in 2014 CREDITS: José van der Wegen

In 2014 bezochten in totaal 261.500 mensen het dubbelmuseum, Museum de Fundatie: 208.000 bezoekers in Zwolle, 53.500 bezoekers voor Kasteel het Nijenhuis en de beeldentuin te Heino/Wijhe. 2014 was daarmee een absoluut recordjaar voor Museum de Fundatie. Het vorige record was van 2013 met in totaal 226.000 bezoekers.

Met de 208.000 bezoekers in Zwolle werd het succesvolle openingsjaar (175.160 in 2013) zelfs overstegen. Het geprononceerde en gevarieerde tentoonstellingsprogramma zorgde voor een topjaar. 2014 begon in Zwolle met ‘Marino Marini-Schilder, tekenaar, beeldhouwer’ en ‘Tropisch Koninkrijk’. In de zomer toonde het museum ‘Meer macht’ , Felix Nussbaum en Russische con-structivisten en vanaf september ‘Van Gogh tot Cremer-Nederlandse kunstenaars in Parijs’, Sluij-ters’ Grote Oorlog en ‘Lotta Blokker-The Hour of the Wolf’, allen nog tot en met 4 januari 2015 te zien! Voor 2015 staan op het programma: ‘Closer-Het megarealisme van Tjalf Sparnaay’, ‘In Search of Meaning-Mensbeelden in globaal perspectief’ beiden vanaf 18 januari,  de grote Jan Cremer overzichtstentoonstelling ‘CREMER IN VERF, 1954-2014’ vanaf 19 april , ‘Gevaar en schoonheid-William Turner en de traditie van het sublieme’ (ism Rijksmuseum Twenthe) en tentoonstellingen met fotografisch werk van Barbara Klemm en Ellen Auerbach, allen open in september.

Kasteel het Nijenhuis en beeldentuin kenden met 53.500 bezoekers een goed jaar. Het bezoekersaantal steeg licht in vergelijking met 2013 (51.234). Bijzondere geliefd in 2014 waren: de beeldentuin, het overzicht van schilderijen, tekeningen en aquarellen van Jan Voerman, ‘Europe Me’ van David Bade en een overzicht van het naoorlogse werk van Paul Citroen, nu nog te zien. Voor volgend jaar staan een reeks tentoonstellingen op stapel waaronder een beeldententoonstelling van Pjotr Müller en Cornelius Rogge (in samenwerking met het Stedelijk Museum Kampen) en een tentoonstelling gewijd aan de fotografie van Jan Cremer, die parallel loopt aan de grote overzichtstentoonstelling in Zwolle.

Lees ook:Museum De Fundatie toont beelden op Lowlands
Lees ook:Museum de Fundatie gaat verbouwen
Lees ook:Het Parijs van de Nederlandse kunstenaars
Lees ook:Topstukken uit de Gouden 15e eeuw van Zwolle
Lees ook:De kunst van Jan Cremer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>