World Press Photo in Amsterdam

World Press Photo in de Oude Kerk te Amsterdam

Vanaf vandaag tot en met 19 juni is de World Press Photo tentoonstelling in de Oude Kerk te Amsterdam geopend. Op de tentoonstelling kun je de winnende foto’s van de internationale World Press Photo wedstrijd voor fotojournalisten zien. Tot de schrik van iedereen is een eerdere winnaar van de World Press Photo, Tim Hetherington, afgelopen week plotseling overleden bij een mortier aanval in Misrata ( Libië).

Jodi Bieber uit Zuid-Afrika won met deze foto van een verminkte Afghaanse vrouw de prijs 'World Press Photo of the year'. Foto: ANP

Vorig jaar trok de World Press Photo tentoonstelling in Amsterdam meer dan 50.000 bezoekers. Toen vielen zes Nederlanders in de prijzen, dit jaar zijn er drie Nederlanders die prijzen hebben gekregen in drie verschillende categorieën.

De tentoonstelling reist na Amsterdam nog naar Naarden, Eindhoven, Maastricht en Groningen. De tentoonstelling kan gehuurd worden, waardoor het wereldwijd nog op meer dan 100 locaties te bezichtigen zal zijn. Op deze verschillende locaties zullen de foto’s steeds op een andere manier worden gepresenteerd omdat de gebouwen sterk verschillen. Van musea en galeries tot kerken en zelfs winkelcentra. Op deze manier hoopt de organisatie een zeer breed publiek te bereiken met de indrukwekkende foto’s die tot denken aanzetten. Sasja de Bie: ‘We horen inderdaad veel dat de beelden explicieter en harder zijn dan voorgaande jaren. De meeste foto’s zijn nieuwsfoto’s en de beelden die op dat gebied het meest in het oog springen zijn eigenlijk nooit de vrolijkste.’ (Bron: Nieuwsbank en Trouw)

Lees ook:Al 80.000 bezoekers voor World Press Photo 16 in De Nieuwe Kerk
Lees ook:World Press Photo keert terug in de Nieuwe Kerk
Lees ook:Al 50.000 bezoekers World Press Photo-tentoonstelling in De Nieuwe Kerk Amsterdam
Lees ook:93.000 bezoekers World Press Photo-tentoonstelling in De Nieuwe Kerk Amsterdam
Lees ook:World Press Photo-tentoonstelling trekt reeds 60.000 bezoekers

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “World Press Photo in Amsterdam

  1. Bas

    Ehm, Hetherington is niet de winnaar van dit jaar (wat je wel in je inleiding suggereert). Niet dat dat de schrik minder erg maakt….

      /   Reply  / 
  2. Arjana de Bruin Auteur

    Beste Bas, het stond er inderdaad een beetje verwarrend maar ik heb het nu aangepast. Hartelijk dank.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>