Al 80.000 bezoekers voor World Press Photo 16 in De Nieuwe Kerk

Meet the photographer op 5 juli CREDITS: Nieuwe Kerk

De World Press Photo 16-tentoonstelling heeft vanaf de opening op 16 april al 80.000 bezoekers mogen verwelkomen. Sinds de expositie van de jaarlijkse internationale persfotowedstrijd weer in De Nieuwe Kerk te zien is, zijn nog nooit zo veel mensen de winnende foto’s komen bekijken. Nieuw dit jaar zijn, onder andere, virtual reality-presentaties en Streets of the World, het fotoproject van fotograaf Jeroen Swolfs, die in zeven jaar bijna alle landen van de wereld bezocht om het dagelijks leven vast te leggen. World Press Photo 16 is nog tot en met zondag 10 juli 2016 te zien.

De tentoonstelling bevat indrukwekkende persfoto’s van 41 prijswinnaars uit 21 landen, in acht categorieën. De World Press Photo van het voorbije jaar is Hope for a New Life van Warren Richardson uit Australië.

De Nieuwe Kerk is op dinsdag 5 juli ook ’s avonds geopend. Bezoekers krijgen die avond tussen 18.30 en 21.30 uur de unieke mogelijkheid de tentoonstelling te bezoeken met rondleiding van winnende fotograaf Paul Hansen (Zweden). Ook Jeroen Swolfs (Nederland) van project Streets of the World, dat tegelijk met de World Press Photo expositie wordt gepresenteerd, zal aanwezig zijn. De opbrengst van de avond komt geheel ten goede aan de regionale masterclass die Stichting World Press Photo organiseert in Oost-Afrika ter ondersteuning van nieuw fotografisch talent in de regio.

BRON: Persbericht De Nieuwe Kerk

Lees ook:World Press Photo keert terug in de Nieuwe Kerk
Lees ook:Al 50.000 bezoekers World Press Photo-tentoonstelling in De Nieuwe Kerk Amsterdam
Lees ook:230.000 bezoekers voor De Nieuwe Kerk in 2015
Lees ook:93.000 bezoekers World Press Photo-tentoonstelling in De Nieuwe Kerk Amsterdam
Lees ook:World Press Photo-tentoonstelling trekt reeds 60.000 bezoekers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>